Sjoerd van Bilsen
Sjoerd van Bilsen Video 6 jan 2023
Leestijd: 2 minuten

Dit speelde zich achter de schermen af bij Sjoerds Weetjes (deel 2)

In de eerste aflevering van Sjoerds Weetjes in 2023 blikken we nog één keer terug op 2022. We geven je een inzicht in de totstandkoming van enkele afleveringen van Sjoerds Weetjes.

Aangezien Sjoerd niet alle 2022-afleveringen kan behandelen, selecteerde hij er vier, maar weet dat er bij álle video’s een verhaal te vertellen valt.

Als eerste een video van de Porsche 911 Sport Classic

Voor de terugblik van 2022 moeten we eigenlijk terug naar 2021 of zelfs nog verder in de tijd. Via een insider kwam mij ter ore dat Porsche werkte aan een nieuwe uitgave van de Sport Classic. De auto zou net als zijn gelijknamige voorganger een double bubble-dak en een ducktail krijgen. Ook het vermogen werd toen al geroepen, 550 pk uit een turbomotor. Verdere details ontbraken en Porsche wilde er officieel niets over kwijt.

Dit speelde zich achter de schermen af bij Sjoerds Weetjes (deel 1)

In Autovisie verscheen als scoop een nieuwsbericht. Pas enkele jaren later bevestigde de Duitse sportwagenbouwer de komst van de nieuwe limited edition. Niet in 2022, toen de wereld de speciale editie voor het eerst te zien kreeg, maar eind 2021 presenteerde de autobouwer de 911 Sport Classic aan een select aantal media, inclusief Autovisie.

Hoe dat ging legt Sjoerd je in deze terugblik uit. Hij geeft tevens aan waarom Sjoerd als enige journalist in de wereld een video van de 911 Sport Classic mocht én kon maken.

Sjoerds Weetjes over de Bugatti W16 Mistral

In diezelfde studio was Sjoerd iets later wéér, maar dan voor de 911 GT3 RS. Ook van die sportcoupé maakte Sjoerd voor Autovisie een uitgebreide video, terwijl ook alle foto’s voor het magazine door een efficiënte tijdinvulling direct geschoten werden.

Waarom Aston Martin Rapide Brits en Oostenrijks is | Sjoerds Weetjes 327

Gedurende het jaar maakte Sjoerd verschillende previewvideo’s, zoals over de Citroën e-C4, de Peugeot 408, de Renault Austral en de Bugatti W16 Mistral. Op laatstgenoemde model komt Sjoerd in deze video uitgebreid terug, want dat was voor hem persoonlijk een bijzonder moment.

Elke vrijdag rond de klok van 16:00 uur

Ook in 2023 zet Autovisie de videoserie Sjoerds Weetjes voort. Elke vrijdag rond de klok van 16:00 uur verschijnt een nieuwe video op Autovisie.nl en op Youtube.com/autovisie. Abonneer je op het Youtube-kanaal van Autovisie en krijg automatisch een melding als er een nieuwe video online staat.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.