Stijn Kuster
Stijn Kuster Occasions 7 jan 2023
Leestijd: 2 minuten

Deze occasion wil je: Porsche 996 Carrera 4, jouw eerste Porsche?

Autovisie is altijd op zoek naar occasions voor de liefhebber en spit daarom de lijsten van verkoopsite Gaspedaal.nl door. Ditmaal vonden we een Porsche 996 Carrera 4.

Na een krappe kwart eeuw tekenen zich in de Autovisie Supertests bepaalde patronen af. Porsche is een van de merken die altijd bovenaan de jaarlijkse rijdersautoranglijst eindigen. Natuurlijk zijn er regelbevestigende uitzonderingen, zoals de Panamera en de Cayenne, maar de sportautomodellen uit Zuffenhausen gooien consequent hoge ogen bij de redactie en de vakjury. De Porsche 911 behaalt het vaakst een top drie-notering. Helaas zorgt de aanhoudende populariteit van de 911 voor forse occasionprijzen.

Porsche 996 occasion

Deze regel gaat ook kop voor de meest betaalbare 996-reeks. Of het nu gaat om een GT2, een GT3, een GT3 RS, een Turbo of een vierwielaangedreven Carrera 4, de prijsstelling van de allereerste watergekoelde Elfer laat zich het best omschrijven als ‘opwaarts gericht’.

Porsche 996 Carrera 4, occasion

Op de occasionmarkt is de Porsche 996 Carrera 4 de voordeligste voormalige Supertest-occasion. Net als bij de Corvette C6 is de handbak de uitvoering die je wilt hebben, en is de automaat de uitvoering die je kunt betalen. De voordeligste 996 Carrera 4 Tiptronic op Gaspedaal.nl kost twintig mille en heeft ruim drie ton levenservaring. Met dank aan de keurige optische staat en een afgestempeld onderhoudsboekje zou dit weleens een interessante aankoop kunnen zijn.

Waar moet ik op letten bij aankoop van de occasion?

Met rustig warmrijden, regelmatige oliewissels en preventief onderhoud aan het koelsysteem kan de watergekoelde boxermotor van de 996 gezond oud worden. Verwaarlozing wreekt zich met dure reparaties. Tussenaslagerslijtage (IMS) is vooral berucht vanwege de kans op fatale motorschade. De GT- en Turbo-modellen met Mezger-motor zijn minder vatbaar voor dergelijke problemen.

De gevonden Porsche 996 Carrera 4

Voor dit artikel gaan we toch maar voor een 50 procent duurdere handbak in de vorm van een Speedgelb Carrera 4 occasion met bijna twee ton op de klok. Volgens de omschrijving is het IMS-lager vervangen en zijn meteen de koppeling en diverse pakkingen en rubbers vernieuwd.

Porsche 996 Carrera 4, occasion

Het zonnedak past goed bij de lakkleur en met zoveel zonnigheid zien we de prijsstelling van 29.911 euro door de vingers – de Porsche-modelaanduiding-prijsgrappen zijn inmiddels een beetje sleets. Bovendien is het een 996 Carrera 4, en als je dat bij elkaar optelt, kom je uit op 30.000 euro. Misschien kan de aanbieder van de occasion het prijsverschil compenseren met een grootverpakking vliegensponsjes – geen overbodige luxe met een topsnelheid van 280 km/h.

Deze occasion wil je: Corvette C6 6.0 V8, value for money

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.