Autovisie
Autovisie Video 15 okt 2020
Leestijd: 2 minuten

Dit maakt de nieuwste Rolls-Royce Ghost zo speciaal – Sjoerds Weetjes #208

Na de Phantom en de Cullinan introduceert Rolls-Royce nu de compleet nieuwe Ghost. De limousine vormt het instapmodel van de familie maar Autovisie-redacteur Sjoerd van Bilsen laat je zien dat zelfs het basismodel al heel bijzonder is.

De nieuwe Ghost is inmiddels in productie en nog dit jaar verschijnen de eerste exemplaren in Europa op de weg. Een eerste exemplaar maakt inmiddels een toer door Europa. Na presentaties in Engeland, Zwitserland en België doen drie exemplaren nu Nederland aan.

Designkeuzes

De tweede generatie Ghost is compleet nieuw uit de kraamkamers van Rolls-Royce gekomen. De complete architectuur wijkt af ten opzichte van zijn voorganger en wordt nu gedeeld met de Phantom en Cullinan. De ontwerpafdeling heeft de auto langer, breder en hoger gemaakt op een gelijk gebleven wielbasis. Hoe de designers te werk gingen, legt Sjoerd je in deze video uit. Hij verklaart enkele designkeuzes, zodat je de limousine wellicht beter begrijpt.

Videoserie Autovisie

In de videoreeks van Autovisie stelde Sjoerd eerder de Phantom en Cullinan exclusief aan je voor. Toen liet de Autovisie-redacteur al weten dat de Ghost op dezelfde architectuur zou verschijnen. Nu het topmodel en de SUV in productie zijn, is het de beurt aan de Ghost.

Sjoerds Weetjes

In de leerzame Autovisie-serie Sjoerds Weetjes vertelt Sjoerd van Bilsen je wekelijks een achtergrondverhaal, zoals dit maal over het opmerkelijke stuurwiel van de C4 en de DS. Eerder legde hij uit hoe DS op het idee kwam van wegdraaiende koplampen en waarom de Citroën C5 Aircross opnieuw naar de tekentafel moest. Hij onthulde als eerste wereldwijd de Bugatti Divo, de DS X E-Tense en de Bugatti Centodieci, legde hij uit waarom enkele modellen nepuitlaten hebben en vertelde het verhaal achter de knipperende dakantenne van de Mini Clubman. De reeks Sjoerds Weetjes is een productie van Autovisie en is te zien via Youtube.com of via www.autovisie.nl.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.