Remco Slump
Remco Slump Video 2 mrt 2023
Leestijd: 2 minuten

De vernieuwde Toyota Corolla is sterker, sneller en iets zuiniger

Achter een onzichtbare facelift kan iets heel interessants schuilgaan, zoals de nieuwe aandrijflijn van de Toyota Corolla, die hem niet alleen sterker en sneller maakt, maar ook heel iets zuiniger.

Geef Toyota eens ongelijk. Met het uiterlijk van de huidige Corolla is weinig mis, dus konden grote wijzigingen achterwege blijven. Wat er wél is veranderd, kunnen we in een paar zinnen samenvatten.

Toyota Corolla uiterlijk weinig veranderd

De dagrijverlichting heeft een vishaakvorm gekregen en er zit nu een ander hekwerkmotief in de grille. Verder introduceert Toyota twee nieuwe kleuren: Juniper Blue en Ash Grey. Ook staat de GR Sport-uitvoering op nieuwe 18-inch lichtmetalen wielen.

Kan een Toyota RAV4 echt sportief zijn? Dit is de GR Sport!

In het interieur vinden we nuttigere aanpassingen, zoals eindelijk een digitaal instrumentarium achter het stuur en een groter multimediascherm, waarop de nieuwste versie van Toyota’s infotainmentsysteem draait.

Grote nieuws vinden we onder de motorkap

Het grote nieuws vinden we bij de Toyota Corolla onder de kap. Zowel de 1.8 Hybrid als de 2.0 Hybrid hebben een gewijzigde aandrijflijn gekregen. De eerste gaat van 122 pk naar 140 pk en is daardoor opeens 1,7 seconden sneller op de sprint naar 100 km/h.

Een oude driftheld stopt met roken – Toyota AE86 op elektriciteit

Maar daar koop je natuurlijk geen Corolla voor. De hybridetechniek van Toyota is vooral afgestemd op een zo groot mogelijke efficiëntie. Met name binnen bebouwde kom merk je dat de auto zo vaak mogelijk kiest voor elektrische voortstuwing.

Verbeterde reactietijd van de aandrijflijn

We hebben de meeste kilometers gemaakt in de 2.0 Hybrid. Ook die heeft een sterkere e-motor gekregen, waardoor zijn vermogen nu 196 pk aantikt (was 180 pk).

Zes maanden straf? – Afscheid duurtest Toyota Aygo X

Toyota geeft hoog op van de verbeterde reactietijd van zowel de 1.8 als 2.0 Hybrid. En inderdaad, die is absoluut korter geworden. Voorheen leek er soms een elastiek te zitten tussen het rechterpedaal en de twee motoren van de Corolla.

Onderstel Toyota Corolla uitstekend

De Corolla is geen middenklasser met veel rijdynamiek. De stuurinrichting en het onderstel zijn uitstekend, maar worden in hun sportieve aspiraties tegengewerkt door de efficiënte combinatie van een benzinemotor, elektromotor en CVT.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.