Dries van den Elzen
Dries van den Elzen Video 23 mrt 2021
Leestijd: 1 minuut

Dacia Spring Electric (2021) – De goedkoopste EV van nu! – Review

Wie anders dan Dacia komt als eerste automerk met een redelijk geprijsde EV. Met een vanafprijs van 17.890 euro is de Spring Electric met afstand de goedkoopste elektrische auto op de markt. Maar wat krijg je voor dat geld?

Pre-orders starten in april, orders in juni en leveringen eind dit jaar. Hoe Dacia tot zo’n lage prijs is gekomen? De Spring Electric is geen van de grond af aan als EV ontwikkeld model, maar ‘simpelweg’ een Renault Kwid waar een elektrische aandrijflijn in is gelegd.

Elektromotor met 44 pk

Die bestaat uit een elektromotor met 44 pk en 125 Nm, en een accupakket met een inhoud van 26,8 kWh. Om de kosten en het gewicht laag te houden is het een accu met eenvoudige lucht, in plaats van vloeistofkoeling.

Definitief: Dacia Spring is met afstand de goedkoopste elektrische auto

Door de geringe omvang en beperkte koelcapaciteit is snelladen mogelijk tot 30 kW. Laden met driefasenstroom is niet mogelijk, de eenfase lader kan tot 7,4 kW binnenhalen aan een laadpaal met 32A.

Actieradius Dacia Spring

Dacia belooft ondanks de kleine accu een actieradius van 225 kilometer, of zelfs 305 kilometer in de stad. Hoewel de Dacia Spring Electric als crossover ruim oogt, is het in werkelijkheid een echte compacte stadsauto met plek voor vier volwassenen en 300 liter bagage. Of circa 18.000 euro een redelijk bedrag is voor zo’n Dacia, hebben we met een testrit uitgezocht. Bekijk het resultaat in bovenstaande video.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.