Autovisie
Autovisie Video 19 jul 2020
Leestijd: 2 minuten

Autospot: enige Lamborghini Aventador SVJ63 in Nederland

BAM! Nederland is een Lamborghini Aventador SVJ63 Coupé rijk. Vandaag werd op een niet nader genoemde locatie de enige SVJ63 Coupé aan de gelukkige koper afgeleverd. Autovisie werd door de kersverse eigenaar in de gelegenheid gesteld om de fabelachtige sportcoupé aan zijn kijkers voor te stellen.

Wie de kakelverse eigenaar is, houden we geheim. Zo ook waar de Lamborghini Aventador SVJ63 komt te rijden. De koper geeft aan dat hij geregeld met de sportcoupé op de weg zal zijn te vinden, want er moet volgens hem van de sportcoupé worden genoten. En dan niet alleen door de eigenaar zelf, ook door liefhebbers van de brute Italiaanse sportwagen. Vandaar dat de bezitter contact met Autovisie zocht om de sportwagen aan de petrolheads voor te stellen. Autovisie-redacteur Sjoerd van Bilsen laat je de enige Lamborghini Aventador SVJ63 Coupé voor de Nederlandse markt zien.

Afscheid van de Aventador

De Lamborghini Aventador SVJ is de supersnelle uitvoering van Lamborghini’s topmodel. Met de 770 pk sterke SVJ neemt de Italiaanse constructeur feitelijk afscheid van de V12-sportwagen, want komend jaar zal het merk een nieuwe ‘aanvallende stier’ presenteren. De SVJ is er als Coupé en als Roadster. Beide zijn er in een gelimiteerde oplage. Lamborghini maakt 900 Coupés en 800 Roadsters. Van elke variant verscheen een nog specialere editie en die heet SVJ63. Het getal in de naamgeving verwijst naar het oprichtingsjaar van Lamborghini, 1963. Het is tevens het totale productievolume van de speciale editie. Voor de Nederlandse markt bouwen de Italianen één SVJ63 Coupé en één SVJ63 Roadster.

Succesvolste V12-model ooit

Overigens is de Aventador de meest succesvolle V12-sportwagen van Lamborghini ooit. Waar van zijn voorganger Murciélago iets meer dan 4000 stuks zijn vervaardigd, nadert het productievolume van het huidige topmodel de 10.000 eenheden, mede dankzij de 1700 stuks van de SVJ en 126 exemplaren van de SVJ63. Daarmee is de productlijn de op twee na meest succesvolle sportwagen van het Italiaanse merk ooit. De Aventador moet alleen de Huracan en Gallardo voor zich laten. Van alle modellen is de Urus hard onderweg om op korte termijn de meest succesvolle Lamborghini ooit te worden. De auto werd in 2017 geïntroduceerd.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.