Autovisie
Autovisie Nieuws 25 mrt 2020
Leestijd: 2 minuten

Lamborghini Aventador SVJ kan inzittenden opsluiten

Mocht je familie of vrienden hebben met een Lamborghini Aventador SVJ en je hebt recent niets meer van de persoon gehoord, ga dan meteen op onderzoek uit. Mogelijk zit hij vast in zijn supersportwagen!

Wat is gebleken? Je kunt de deur van een Lamborghini Aventador SVJ makkelijk ontgrendelen en openen. Maar als je erin zit en je trekt aan de deurgreep om het omhoog scharnierende portier weer te openen, kan de deurontgrendeling weigeren. En dan zit je dus vast in de Lamborghini. De nooduitgang-functie werkt dan ook niet, want de sportwagen staat volgens de boordcomputer nog netjes op de vier brede Pirelli-banden. En dan werkt die functie niet.

Twee systemen

Het euvel kwam volgens de autobouwer tijdens een kwaliteitscontrole aan het licht. Daarna bleek dat de Italianen eerder dit jaar een nieuwe medewerker aan de productielijn hadden gezet. Blijkbaar was de persoon nog niet goed ingewerkt, want hij monteerde het mechanisme verkeerd. Aangezien het systeem voor het van buiten af openen anders is dan voor het vanbinnen uit openen van de deuren, kun je er nog wel in, maar er niet meer uit.

Neem nanny mee

Wie nu gelijk naar zijn of haar Lamborghini Aventador SVJ loopt; de deurontgrendeling kan mogelijk nu wél functioneren, maar na een aantal keren niet meer. Dat zegt Lamborghini. Dus wil je in de sportwagen plaatsnemen, neem dan in ieder geval je telefoon, een veiligheidshamertje of je nanny mee, voor het geval je niet meer uit de Aventador kunt. lamborghini_aventador_svj_6

Contact met dealer Lamborghini

De fabrikant maakt er een officiële terugroepactie van en roept klanten met de Lamborghini Aventador SVJ op een bezoek te brengen aan de dealer. Op basis van het chassisnummer kan de fabrikant zien of het deurmechanisme foutief is gemonteerd. Het zou volgens de fabrikant om enkele tientallen auto’s gaan, van zowel het coupé- als het roadstermodel.

SVJ uit december en januari getroffen

Lamborghini bouwt de Aventador al sinds 2010. De productieteller staat op bijna 10.000 exemplaren. De Lamborghini Aventador SVJ’s met het probleem zijn in december 2019 en januari 2020 vervaardigd. Mogelijk is een aantal exemplaren nog niet afgeleverd aan klanten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.