Dennis Wilman
Dennis Wilman Nieuws 19 aug 2019
Leestijd: 2 minuten

Lamborghini toont nieuwe exclusieve Aventador SVJ 63 Roadster

Vanzelfsprekend was ook Lamborghini aanwezig op Pebble Beach afgelopen weekend. En ook de Italianen kwamen niet met lege handen. Zij toonden de Lamborghini Aventador SVJ 63 Roadster.

Lamborghini Aventador SVJ 63 Roadster

Als je dan toch helemaal vanuit Italië naar de westkust van Amerika moet afreizen, dan kan je net zo goed iets exclusiefs meenemen. Dat dachten ze waarschijnlijk in Sant’Agata toen de hoge heren van Lamborghini hun plekje op Pebble Beach van dit jaar aan het reserveren waren. Alleen hoe ga je het geweld van vorig jaar verbeteren? Toen kwam het merk met de Aventador SVJ 63. Het topmodel onder de topmodellen. En hoe top je de top? Juist, je haalt de top eraf.

Hetzelfde

Afgelopen weekend trokken de Italianen dan ook het doek van de Lamborghini Aventador SVJ 63 Roadster. Een hele mond vol voor een auto die in essentie hetzelfde is als het model dat vorig jaar getoond werd. Motorisch is er namelijk niets aangepast. Er hangt nog steeds een 6,5 liter V12 met 770 pk en 720 Nm in. Prestaties blijven ook ongewijzigd staan op 2,9 seconden voor een sprint van 0-100 km/h en een topsnelheid van 350 km/h.

Lamborghini Aventador SVJ 63 Roadster

Helemaal ongewijzigd is het recept niet. Naast het verwijderen van het dak heeft de Ad Personam-tak van de autofabrikant wat meer opties ontwikkeld voor deze gelimiteerde wagen. De Aventador SVJ 63 Roadster kan namelijk geleverd worden in acht kleurcombinaties die uniek zijn voor deze auto.

1963

Uiteindelijk zullen er maar 63 van deze roadsters van de band rollen. Deze zijn allemaal helemaal volgeplakt met verschillende 63-logo’s, badges en stickers. En voor het geval u het niet wist: 63 verwijst naar 1963. Het jaar dat Lamborghini werd opgericht.

Bugatti

Lamborghini was natuurlijk niet de enige die een speciale supercar meenam naar Pebble Beach. Bugatti deed dit ook, maar dan net een beetje opvallender. De Franse autobouwer kwam met de Bugatti Centodieci. Een aangepaste Bugatti Chiron ter ere van de EB110 Super Sport. Van deze auto komen er maar 10 en ze zijn allemaal al verkocht. Meer weten? Sjoerd praat u graag bij in onderstaande video.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.