Autovisie
Autovisie Video 8 jan 2021
Leestijd: 2 minuten

De enige Aston Martin Victor ter wereld – Sjoerds Weetjes 219

Er bestaat er één van en die staat voor de camera van Autovisie. De Aston Martin Victor, exclusief gebouwd voor een enorme Aston Martin-liefhebber. Autovisie-redacteur Sjoerd van Bilsen legt je uit hoe deze exoot tot stand kwam en dat doet hij in het bijzijn van de gelimiteerde One-77 en de klassieke V8. 

Iets meer dan drie jaar geleden ontstond het idee van een one-off en afgelopen september onthulde Aston Martin het resultaat. Na maanden wachten kon Autovisie het goedbewaarde geheim onthullen. De Victor gedoopte one-off is gebouwd voor een echte Aston Martin -fan… woonachtig in België nota bene. En dus moesten we weer enkele maanden geduld hebben, want pas tegen de jaarwisseling zou de supercar bij de zuiderburen arriveren. Op precies de allerlaatste dag van 2020 stopte de autotransporter in het Vlaamse Wommelgem bij Aston Martin Antwerpen. 

Victor

Wie en wat is Victor? Hoe kwam deze automobiele kunst tot stand? Het zijn slechts enkele vragen die Sjoerd in deze aflevering van Sjoerds Weetjes beantwoordt. Want hoe bijzonder is de Aston Martin Victor, buiten het feit dat er slechts één exemplaar van bestaat. Voor het ontwerp greep Aston Martins ontwerpchef Miles Nurnberger terug naar de V8 uit de jaren tachtig en de technische basis werd door de gelimiteerde One-77 gelegd. Exclusief voor deze video werden de drie bijzondere modellen tezamen gebracht, en dan te weten dat er van de One-77 slechts 77 stuks zijn gebouwd, waarvan er slechts twee in de Benelux zijn te vinden. 

Sjoerds Weetjes

Sjoerds Weetjes is een wekelijkse videorubriek van Autovisie. Elke vrijdag neemt Sjoerd van Bilsen je mee achter de schermen van een bepaald model, merk of item. In eerdere aflevering gaf Sjoerd je al een exclusief inkijkje in de wereld van een concept car en gecamoufleerde auto, nam hij je mee door de prijslijst van Ferrari’s Tailor Made, praatte hij je bij over het bijzondere karakter van een Maserati MC12 Corse, betrapte hij een toeleverancier van Bentley op een fout en toonde hij een 45 mille kostende picnicmand van Rolls-Royce. In 2021 zet Autovisie de reeks voort, waarbij de vertrouwde serie en nieuwe items elkaar afwisselen. 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.