Autovisie
Autovisie Nieuws 8 jan 2021

Finalisten Car of the Year 2021 bekend

Ook in de coronacrisis is er een Car of the Year-verkiezing. Uit maar liefst 29 kandidaten werden nu zeven finalisten gekozen. Zoals gebruikelijk bij deze verkiezing, waarbij alle testonderdelen tellen maar vooral innovatie en value-for-money zwaar wegen, waren de kandidaten divers. En dus zie je alle mogelijke auto’s uit allerlei segmenten en met verschillende aandrijflijnen. Hier in willekeurige volgorde de finalisten.

Volkswagen ID.3

Dus ook dit jaar waren elektrische auto’s ook goed vertegenwoordigd met de langverwachte Volkswagen ID.3. Een auto die ondanks zijn moeilijke start toch in onze tests heeft aangetoond een goed aanbod te zijn. Hij biedt veel actieradius en value-for-money. Dat de Volkswagen ID.3 een van de finalisten is, mag dan ook geen verrassing heten.

Fiat 500 E

Het kleine grote lichtpunt bij Fiat, de New 500 E, heeft ook het podium gehaald. Terecht een van de finalisten wat ons betreft, want het is een van de leukste, nieuwe kleine elektrische auto’s van het moment, zo ontdekten we tijdens onze tests. Heel slim restylede Fiat het iconische kleintje dat inmiddels is uitgegroeid tot een volwaardige supermini en een trendy elektrisch hebbeding.

Cupra Formentor

Dat Seat van Cupra een apart merk maakte, lijkt te lonen nu de allereerste Cupra nieuwe stijl zich gelijk voor de finale kwalificeert. En als je zoals wij recent deden tijdens de Autovisie Supertest de rijkwaliteiten test, weet je dat Cupra niet alleen een marketingverhaaltje is. Deze Formentor is snel en stuurt echt bovengemiddeld goed voor een SUV, en ziet er ook flitsend uit. Met recht een soort gezinsattractie onder de finalisten dus.

cupra formentor

Toyota Yaris

In niets lijkt hij meer op de bejaarden B-segmenter die hem voorging. Wat heet, we zijn nog aan bijkomen van die spectaculaire Yaris GR. Een regelrechte homologatiespecial met prachttechniek. Kijk je naar de rest van de reeks dan zie je een vlot gelijnde, competente, veelzijdige supermini met een breed motorenaanbod.

Citroën C4

Een SUV-coupé maar dan vooral een met het accent op de C van Comfort. Een opvallend gestileerde auto die je ook als volledig elektrische ë-C4 kunt bestellen. Voor wie nog niet toe is aan elektrisch, zijn er ook benzine- en dieselmotoren. Een onderscheidende auto om te zien, een comfortabele om te rijden.

Skoda Octavia

Zoek je een verstandige, ruime allrounder – een echte Skoda dus – dan kun je niet om de Octavia heen. Een echte volksauto, veel value-for-money en nee, dat is niet hetzelfde als een budget-auto. De Octavia is representatief genoeg om zaken mee te doen en ruim genoeg om met hele gezin op pad te gaan.

Skoda Octavia

Land Rover Defender

De vervanging van een van de oudste iconen in de autoindustrie had heel wat wielen in de aarde. Na een geflopte concept, zag na een carrière van meer dan zeventig jaar dan eindelijk een totaal nieuwe Defender het levenslicht. En behalve wat design-knipogen naar het origineel is dat een totale andere auto. Een zeer competente Land Rover vooral. Eentje die de terrein-battle wel wint, maar nu ook de competitie aankan op de rode loper en in de PC Hooftstraten van deze wereld.

Bekendmaking winnaar

Gezien de onzekere tijden rond de Autosalon van Genève en de coronacrisis, zal de winnaar net als vorig jaar online bekend gemaakt worden op 1 maart aanstaande. Dan zal duidelijk zijn wie de huidige Auto van het Jaar, de Peugeot 208, zal opvolgen.

De jury van de Car of the Year verkiezing bestaat uit 60 leden uit 23 landen. De Car of the Year, oftewel de Auto van het Jaar-verkiezing, werd in 1964 geïnitieerd door de toenmalige Autovisie hoofdredacteur Fred van der Vlugt. Momenteel telt de jury drie Nederlandse juryleden: Gert Wisse van de ANWB, Peter Hilhorst van De Telegraaf en Autovisie-hoofdredacteur Jaco Bijlsma.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Finalisten Car of the Year 2021 bekend
Sluiten