Arno Lingerak
Arno Lingerak Video 9 jan 2021
Leestijd: 2 minuten

Uw Garage: BMW 318iS (1990)

Walter en Edwin Heijkamp ondernemen vaker autogerelateerde reizen en uitstapjes. Maar een doodgewone vakantie werd hun meest memorabele auto-avontuur. Walter vertelt over hun BMW 318iS. 

“Vorig jaar met kerst waren we in Spanje; familie van ons woont daar. We stonden bij een lokaal benzinestation ons huurautootje vol te tanken voor een trip in de bergen en zagen daar deze BMW E30 staan. Mijn vader liep ernaartoe, kwam terug en vroeg me ook te komen kijken. En terwijl we daar stonden, zei hij: ‘Als we deze voor minder dan 5000 euro kunnen meenemen, doen we dat.’”

Rode E30

“We wisten toen nog niet eens welk type het was. Het was voor ons gewoon een rode BMW E30 die er op een forse deuk in het linkerportier na mooi uitzag. Het typeplaatje vertelde ons dat het een 318iS was en we wisten dat daar iets mee was, maar wat was dat nou ook weer precies? We hadden terug kunnen lopen naar de auto en onze reis kunnen voortzetten. Maar in plaats daarvan gingen we het tankstation in en vroegen van wie die rode BMW was. Er werd gewezen naar ene Gabriel, die aan een tafeltje koffie zat te drinken. We spreken de taal en we maakten hem eerst een compliment over zijn mooie auto. Maar toen we hem vertelden dat we zijn 3-serie zó mooi vonden dat we hem wel zouden willen kopen, was het antwoord ‘nee’!”

Wil je het copmlete verhaal van Walter en Edwin Heijkamp lezen, kijk dan verder in Autovisie Magazine nummer 1. Die ligt inmiddels in de Nederlandse supermarkten. Ben je niet in staat om een exemplaar te bemachtigen en lijkt het je handig om een digitaal abonnement te nemen? Dat kan! Via onze website sluit je gemakkelijk een voordelig abonnement op Autovisie af, zodat je al onze nummers altijd bij de hand hebt. Meer weten? Lees dan dit artikel.

Uw Garage

Heb jij zelf een bijzondere auto met een gaaf verhaal en lijkt het je leuk om zelf een keer te verschijnen in deze rubriek? Stuur dan een mailtje met informatie over je auto naar [email protected] en wie weet komen we binnenkort eens bij je langs!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.