Autovisie
Autovisie Video 31 dec 2020
Leestijd: 1 minuut

40 jaar Quattro: onze 2020-ervaringen met de baanbrekende Audi-techniek

Audi vierde dit jaar de veertigste verjaardag van Quattro, hun baanbrekende 4WD-systeem uit de jaren ’80. Wij vierden het flink met ze mee, zoals je hieronder ziet.

Roep je Audi, dan denk je Quattro. Het merk is sinds de jaren ’80 onlosmakelijk verbonden met het legendarische systeem. Techniek die voor succes in de autosport zorgde, vond z’n weg naar de straat. Er is de afgelopen jaren een flink aantal geweldige Quattro-producten verschenen. Wij vierden de veertigste verjaardag van Audi dit jaar goed mee.

Audi RS 6 Avant vs. Audi Sport Quattro S1 Pikes Peak

De ruim 700 pk sterke Audi Sport Quattro S1 Pikes Peak neemt op tegen de 600 pk leverende Audi RS 6 Avant. Welke is de snelste in een dragrace? De meest brute versie van de befaamde Sport Quattro waarmee Walter Röhrl de Pikes Peak-heuvelklim bestormde in 1987 of toch de supersnelle stationwagen? Place your bets.

Kleurrijke Audi Sport Quattro | Sjoerds Weetjes #165

Voor deelname aan het Groep B-rallykampioenschap in de jaren 80 moest het rallykanon gebaseerd zijn op een straatauto, die in een oplage van minimaal 200 stuks beschikbaar was. En zo verschenen 214 Audi’s Sport Quattro. Weet u dat de link met de autosport tot in detail werd doorgevoerd? Autovisie-redacteur Sjoerd van Bilsen richt zich op de meest kleurrijke link.

Knallen met Audi-iconen

De Audi Quattro heeft de rallysport op een brute manier veranderd. In deze video rijden we drie waanzinnige hoogtepunten uit de glorieuze historie van Audi. Brullende vijfcilinders, sissende turbo’s, grote vlammen en wilde spoilers. Wat bleek: het werd een van de hoogtepunten uit het Autovisie-jaar. Hier gaat je hart écht sneller van kloppen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.