Stijn Kuster
Stijn Kuster Nieuws 31 dec 2020
Leestijd: 1 minuut

Dit waren de populairste autokleuren van 2020

Het einde van 2020 nadert, dus verschijnen er ook allerlei terugblikken op het jaar. Verffabrikant Axalta laat vandaag zien wat de meest gekozen kleur is voor auto’s in Europa en afzonderlijke landen. Nederland wijkt wat dat betreft af van Europa.

Verffabrikant Axalta laat weten dat ook dit jaar wit de meest gekozen kleur is voor nieuwe auto’s, dit is al tien jaar zo. Met dit witte wagenpark wijkt Nederland erg af van Europa. Grijs is namelijk de populairste kleur in Europa. 25 procent van de nieuwe auto in ons continent is voorzien van een grijze kleur. Dit jaar is bij 29 procent van de compacte- en sportauto’s voor grijs gekozen. Vorig jaar gebeurde dit slechts bij 5 procent van deze twee klasses. Dit laat Axalta weten in het wereldwijd kleuren populariteit rapport 2020.

Wereldwijd

Wereldwijd is grijs met 15 procent een stuk minder populair. Wit wint de internationale kleurenbattle met 38 procent. Dit is precies evenveel als vorig jaar. Dit jaar koos 27 procent voor ‘Solid White’, de andere 11 procent koos voor parelmoer wit. Hiermee steeg parelmoer wit met 2 procent die hij van ‘Solid White’ wegsnoepte.

Zilver

Naast dat rood daalde met 1 procent, moest ook zilver inleveren. Dit had een wereldwijde daling van 1% als gevolg. Dit komt volgens het onderzoek doordat grijs als een luxere en modernere kleur wordt gezien dan zilver.

Volkswagen Polo Kleur

Grijs

Naast dat grijs in Europa erg populair is, stijgt ook de populariteit in Noord-Amerika, Rusland en Afrika. In Afrika en Zuid-Amerika is wit ook erg populair, logisch want in een land als Sudan is het vandaag meer dan dertig graden.

Wil jij niet zo’n grijze muis zijn als 15 procent van de wereld. Dit zijn de vijf leukste occasions onder 25.000 euro. Elk hebben ze een geheel eigen kleurtje om je wat op te vrolijken in deze donkere quarantainedagen voor kerst.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.