Peter Hilhorst
Peter Hilhorst Video 25 apr 2020
Leestijd: 1 minuut

Dragrace Audi Sport Quattro S1 Pikes Peak vs RS 6 Avant – Video

De ruim 700 pk sterke Audi Sport Quattro S1 Pikes Peak neemt op tegen de 600 pk leverende Audi RS 6 Avant. Welke is de snelste in een dragrace? De meest brute versie van de befaamde Sport Quattro waarmee Walter Röhrl de Pikes Peak-heuvelklim bestormde in 1987 of toch de supersnelle stationwagen? Place your bets.

Audi Quattro bestaat 40 jaar en het begon allemaal ooit met de vierwielaangedreven coupé met een vijfcilinder turbomotor én vierwielaandrijving. Daarmee domineerde Audi de rallysport en deze Sport Quattro S1 Pikes Peak is de ultieme versie van die rallyauto. In 1987 bestormde Walter Röhrl in dit ruim 700 pk sterke monster de befaamde heuvelklim van Pikes Peak. Door het stof, met een huilende vijfcilinder knalde hij in recordtempo omhoog. Die ontzagwekkende rallywapen neemt het op tegen de bruutste moderne Audi met Quattro: de RS 6 Avant.

Volume op tien

De supersnelle Audi RS 6 Avant heeft een 4,0-liter V8 met twee turbo’s en sprintte in onze handen in 3,4 seconden vanuit stilstand naar 100 km/h. Met 600 pk en 800 Nm is het een geduchte sprintconcurrent voor zijn legendarische voorvader. Op een afgesloten terrein ontmoeten de twee elkaar voor een alles beslissende dragrace. Gaat het icoon uit de jaren tachtig winnen of blijkt de moderne Quattro-techniek superieur? Kijk de video en zet het volume op tien!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.