Autovisie
Autovisie Supercars 21 okt 2020
Leestijd: 2 minuten

Nagenieten op Goodwood: dit waren de hoogtepunten van de SpeedWeek

Voor wie deze donkere dagen van thuiswerken nu al zat is, hier de ultieme (terug)kijk-tip om de week mee door te komen. De actie die in auto-walhalla Goodwood te zien was, verdient op zijn minst één herhaling.

Voor de autoliefhebber staan het Goodwood Festival of Speed en de Goodwood Revival altijd met een supermarker in de agenda geschreven. Helaas kon daar dit jaar ook een grote corona-streep doorheen. De organisatie besloot elementen van beide events samen te smeden tot een grote online-show afgelopen weekend, onder de noemer SpeedWeek. Diverse exclusieve supercars beleefden daar hun debuut zoals ze dat normaal tijdens het Festival of Speed zouden doen. De races met alle mogelijke, even onbetaalbare als mooie klassiekers waren er ook, maar zonder publiek. Hier drie top-video’s die een herhaling verdienen.

3. Driftkhana

Goodwood staat altijd garant voor autofeestjes met spectaculaire actie. Niet alleen van klassiekers maar ook van moderne machines. Hier gaan zes pk-kanonnen los tijdens een wedstrijdje precisie-driften. Niet alleen de obligate Nissans doen mee, maar ook volledig elektrische monsters zoals een Ford Fiesta rallycar en een beestachtige Mustang Mach E met meer dan 1000 pk.

2. Supercars

Supercars en de overtreffende trap daarvan, hypercars, vlammen in deze video over het beroemde circuit van Goodwood. Zo zagen we onder andere eerder deze week de nieuwe, volledig elektrische 2000 pk Lotus Evija voor het eerst rijden. In deze video zie meer pk-geweld van Ferrari, McLaren, Lamborghini maar ook Rolls Royce en Bentley.

1. Goodwood cocktail

In deze video komen bijna alle highlights van de Goodwood Speedweek voorbij. Een Goodwood Cocktail van Formule 1-auto’s tot historische raceauto’s van Porsche, waaronder de 917K. Wie dan nog geen genoeg heeft van deze geweldige autosport-demonstraties, weet waar hij naar toe moet. Volgende jaar kunnen we hopelijk weer live van de prachtige festivals op Goodwood genieten. Tot die tijd is er eindeloos kijkplezier in deze ‘uitzending gemist’ voor petrolheads.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.