Autovisie
Autovisie Nieuws 21 okt 2020
Leestijd: 2 minuten

Bugatti plant de lancering van een circuitversie

Rara, wat is het? Dat spelletje speelt Bugatti ditmaal. De Franse Volkswagen-dochter stuurt nu een foto de wereld in zonder aan te kondigen wat er op het plaatje is te zien. Welnu, het is een circuitauto.

De auto had al twee maanden terug zijn officiële publieksdebuut moeten maken, maar het coronavirus – wat anders – gooide roet in het eten. De onthulling tijdens de Monterey Car Week werd uitgesteld, want het prestigieuze autofestijn met het wereldberoemde Concours d’Elegance Pebble Beach in het Amerikaanse Monterey had geen doorgang.

X-handtekening

En dus hield Bugatti zijn nieuws vast tot een geschikter moment. Blijkbaar is die dag nabij, want de Franse hypercarfabrikant stuurt nu een eerste foto van het nieuwe model de wereld in. Het is het eerste teken van leven rondom het nieuwe model. Wat het is? Bugatti houdt de kaken stijf op elkaar, maar het is een circuitversie. Er is een link met de Chiron Pur Sport, en dat is niet alleen de opstelling van de achterste lichtunits in X-vorm zoals we die markering ook op de Pur Sport zien. De sportcoupé – een open variant van de Chiron komt er nooit want die is technisch niet haalbaar – zal in een zeer gelimiteerde oplage beschikbaar komen.

Bugatti track car

Twee belangrijke auto-evenementen

Voor Bugatti zijn er twee belangrijke auto-evenementen per jaar. Voor 2020 waren dat wederom de Autosalon van Genève en de Monterey Car Week. Beide evenementen gingen echter niet door. De Fransen hadden juist voor de Geneefse autoshow de onthulling van de Chiron Pur Sport gepland. Voor tijdens de Monterey Car Week stond dan de circuituitmonstering op de agenda. Bugatti is juist dat Amerikaanse autofeestje zeer gunstig gestemd, want tijdens eerdere edities presenteerde het legendarische merk er al de Divo en de Centodieci, die vervolgens werden doorontwikkeld tot gelimiteerde uitvoeringen (40 Divo’s en 10 Centodieci’s).

Klik hier wanneer de video niet wordt getoond

Gelimiteerde oplage

Bugatti levert momenteel alleen straatlegale modellen. Het programma bestaat uit de Chiron Sport, de Chiron Pur Sport en de Chiron Super Sport 300+. De Chiron-zonder-toevoeging is reeds uitverkocht, al worden er nog enkele exemplaren vervaardigd. Van de Pur Sport maakt Bugatti 60 stuks, van de Supersport slechts 30. De totale oplage van de Chiron bedraagt 500 stuks. Bijna alle exemplaren zijn verkocht. De 40 Divo’s, enkele La Voiture Noire en tien Centodieci’s vallen buiten de gelimiteerde productie van de Chiron.

Klik hier wanneer de video niet wordt getoond

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.