Sjors ten Tije
Sjors ten Tije Nieuws 22 mei 2020
Leestijd: 2 minuten

Ford Mustang Mach E toch niet voor het einde van 2020 in ons land

Ford had er lange tijd goede hoop op dat de Mustang Mach E dit jaar nog in ons land zou verschijnen. Dat gaat door het coronavirus echter niet meer lukken.

Er was al enige tijd spanning rondom de leverdatum van de nieuwe Ford Mustang Mach E. Door het coronavirus was Ford – net als elke fabrikant op de wereld – genoodzaakt om zijn fabrieken te sluiten. Dat zorgde ervoor dat ook de productie van de Mach E een lange tijd stil lag.

Optimistisch

Ford Nederland was even terug nog wel optimistisch, en vertelde aan Autovisie dat het goede hoop had op een marktintroductie vóór het einde van het jaar. De Nederlandse markt had daarbij vanuit de fabriek prioriteit, aangezien een levering in 2021 mogelijk potentiële kopers en kopers zouden verjagen door de wijzigende belastingregels per 1 januari 2021.

De vertraging door de coronacrisis is echter dusdanig dat Ford nu al kan zeggen dat er dit jaar géén Mach E’s naar Europa komen. “Naar verwachting worden er in 2020 wel de eerste auto’s in Amerika geleverd. Maar daarna moeten ze ook nog de boot op naar Europa, en dat duurt weken”, zo geeft het merk aan. Ford bouwt de Mach E in Mexico.

Ford Mustang Mach-E

Dat betekent dat de Ford Mustang Mach E in het eerste kwartaal van 2021 op kenteken kan worden gezet. De zakelijke rijders dienen dan geen 8, maar 12 procent bijtelling te gaan betalen. Bovendien betalen zij dan geen laag bijtellingstarief over de eerste € 45.000: in 2021 wordt die bijtellingsgrens verlaagd naar € 40.000. Dat zijn mogelijk redenen voor klanten om alsnog van hun bestelling af te zien. Ford geeft aan dat het nog te vroeg is om daar iets over te zeggen. De eerste klanten zijn inmiddels door hun dealers geïnformeerd. Meer informatie over compensatie of annuleringen deelt Ford zo spoedig mogelijk.

Niet allemaal ellende

“Maar het is niet allemaal kommer en kwel”, geeft Sebastiaan van de Pol, pr manager van Ford, aan. “Natuurlijk bestaat het grootste deel van de klanten uit zakelijke rijders. Maar er is ook zeker een groot aantal particuliere klanten. Dan is het niet zo’n probleem als de auto pas in 2021 voor hun deur staat.”

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.