Autovisie
Autovisie Video 22 mei 2020

Deze Toyota is niet zo oud als je denkt – Sjoerds Weetjes #186

Met de AA stortte Toyoda Automatic Loom Works zich voor het eerst op de productie van personenauto’s en dat legde in 1936 de basis voor vandaag de dag een van de grootste autofabrikanten ter wereld. Dat eerste model lijkt sprekend op de auto die Autovisie-redacteur Sjoerd van Bilsen nu voor de camera brengt.

Voor de autodivisie zag de heer Toyoda wereldwijd potentieel en hij doopte het autoconcern Toyota, wat internationaal veel beter klinkt dan Toyoda. Inmiddels bestaat Toyota als autoproducent alweer meer dan 80 jaar. Het was juist de vijftigste verjaardag dat het autoconcern het wel leuk leek om een exemplaar van de AA in de eigen collectie te hebben.

Replica

Echter, die bestond volgens de informatie op dat moment niet meer. Toyota liet een replica bouwen. Het is niet die replica waarover Sjoerd voor aflevering 186 van Sjoerds Weetjes beschikt. Wat dit model is, legt hij je graag uit. Het is uiteraard weer een bijzondere auto met een prachtig verhaal, te meer velen nog nooit van de auto hebben gehoord of hem zelfs in levenden lijve hebben gezien.

Elke vrijdag: Sjoerds Weetjes

Elke vrijdagmiddag verschijnt er een nieuwe aflevering van Sjoerds Weetjes op onze kanalen. In die video’s word je bijgepraat over bijzondere eigenaardigheden op auto’s. Je krijgt er informatie die niet zo snel op het internet verschijnt, en waar je waarschijnlijk niet veel weet van had. En denk niet dat het alleen om exoten gaat. Nee, Sjoerd gaat ook regelmatig langs bij alledaagse auto’s. Want ook de modellen die je veel op de weg ziet, hebben allemaal hun eigen verhaal.

Wil je niets missen, zet onze website dan tussen je favorieten en abonneer je op ons YouTube-kanaal. Weten wanneer we een video uploaden? Klik dan ook even op het belletje, zodat je een notificatie ontvangt als we een nieuwe video voor je hebben.

Reageer op artikel:
Deze Toyota is niet zo oud als je denkt – Sjoerds Weetjes #186
Sluiten