Sjors ten Tije
Sjors ten Tije Nieuws 22 mei 2020
Leestijd: 1 minuut

Ook Concours d’Elegance zet streep door 2020-editie op Soestdijk

Het is net zo teleurstellend als voorspelbaar: ook Concours d’Elegance vindt dit jaar niet plaats. Het evenement, dat dit jaar voor de tweede keer op Paleis Soestdijk zou plaatsvinden, is verzet naar volgend jaar.

Waar autoliefhebbers een aantal maanden geleden nog goede hoop hadden dat verschillende evenementen later dit jaar nog konden plaatsvinden, worden agenda’s nu alsmaar leger. Eerder deze maand werd bijvoorbeeld al duidelijk dat Techno Classica pas volgend jaar plaatsvindt. Even was er hoop op een nieuwe datum in 2020, maar dat bleek niet haalbaar.

Verplaatsen naar september

Hetzelfde geldt voor Concours d’Elegance, Nederlands grootste oldtimerfeest. Liefhebbers van auto-evenementen hebben lang de hoop gehad dat het evenement, dat zou plaatsvinden in augustus, toch door zou kunnen gaan. Deze maand kwam het nieuws naar buiten dat men zocht naar een nieuwe datum in september.

De organisatie laat weten dat het daar vol optimisme naar heeft gezocht, maar het bleek onhaalbaar. Alle partners, deelnemers en leveranciers waren overigens wel akkoord. Toch is er nog te veel onduidelijkheid over de situatie en regels na 1 september, dat er is besloten het evenement niet te laten plaatsvinden.

Nieuwe datum Concours d’Elegance

De organisatie heeft daarom een nieuwe datum voor 2021 gepland. In het weekend van 28 en 29 augustus zal Paleis Soestdijk weer in het teken staan van de klassieke automobiel.

Dit jaar staat er nog een aantal grote auto-evenementen gepland, zoals Goodwood Festival of Speed. In maart liet The Duke of Richmond, de eigenaar van Goodwood Estate, weten dat men zocht naar een nieuwe datum in het einde van de zomer of het begin van de herfst. Een exacte datum is er vooralsnog niet gecommuniceerd, maar ook dat hangt natuurlijk sterk af van de situatie in het Verenigd Koninkrijk.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.