Sjors ten Tije
Sjors ten Tije Nieuws 24 apr 2020
Leestijd: 2 minuten

Nederland heeft hoogste prioriteit bij levering Ford Mustang Mach E

Op internet gaan er geruchten rond over een mogelijke vertraging van productie en dus levering van de Ford Mustang Mach E. Ford Nederland gaat er echter nog helemaal vanuit dat het de auto dit jaar gaat leveren.

Nederland staat namelijk hoog op de prioriteitenlijst als het gaat om levering van de nieuwe Mustang Mach E. “Omdat de bijtelling voor elektrische auto’s volgend jaar alweer verandert naar 12%, heeft Nederland een soort voorrangsstatus als het gaat om leveringen. En dus hebben we er vertrouwen in dat de Mustang Mach dit jaar in ons land verschijnt”, zo geeft Sebastiaan van de Pol, PR-manager van Ford Nederland, aan Autovisie aan.

Noorwegen

Het gerucht gaat dat Noorse klanten een brief hebben ontvangen, waarin staat dat de productie van de Mach E is uitgesteld in verband met het coronavirus. Van het bestaan van die brief weet Ford Nederland niets af. “Ook onze fabriek in Mexico waar we de Mach E produceren wordt getroffen door het virus, maar we hebben nog niets gehoord over uitstel van productie of levering.”

Ford Mustang Mach-E

En dus is de verwachting dat de elektrische Ford Mustang Mach E in het vierde kwartaal van dit jaar op onze markt verschijnt. Of dat oktober of december wordt, durft Van de Pol niet met zekerheid te zeggen. “In deze tijd is er voor iedereen onzekerheid, dus in welke maand de auto er precies staat is niet 100% duidelijk. We houden de situatie elke dag nauwlettend in de gaten. Maar vooralsnog zijn we er heel erg zeker van dat de auto’s dit jaar op Nederlandse bodem staan.”

First Edition

Goed nieuws voor de Nederlanders want het model blijkt in ons land populair. De luxe, vierwielaangedreven First Edition is hier namelijk al uitverkocht. Het gaat om maar liefst 1500 exemplaren van die versie in de kleur Grabber Blue Metallic. Deze Mustang Mach E heeft een bereik van 540 kilometer, een panoramadak, contrasterend stikwerk en is volgeplakt met het ‘First Edition’ onderscheidingen. De prijs van deze extra feestelijke versie is minstens €70.940,–.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.