Sjors ten Tije
Sjors ten Tije Nieuws 10 mrt 2020
Leestijd: 2 minuten

Ford Mustang Mach E al door 1500 Nederlanders besteld

De liefhebber schrok even toen Ford de naam Mustang op zijn elektrische SUV plakte. Maar dat de Mustang Mach E ook in ons land populair is, blijkt uit de verkoopcijfers die de Nederlandse importeur vandaag deelt.

Afgelopen november presenteerde Ford de Mustang Mach E. Die auto breekt met alles wat de Mustang sinds zijn komst in 1964 zo groot heeft gemaakt. Het model heeft vijf deuren, een hoge carrosserie, plek voor vijf personen en géén brullende verbrandingsmotor.

First Edition

Desondanks is de nieuwe Ford populair, zo meldden we eerder al. Nu blijkt dat ook de Nederlandse autorijder gecharmeerd is van het model. De luxe, vierwielaangedreven en gelimiteerde First Edition is al uitverkocht. Die versie wordt geleverd in de kleur Grabber Blue Metallic, heeft een bereik van 540 kilometer, een panoramadak, contrasterend stikwerk en is volgeplakt met het opschrift ‘First Edition’. Die versie kost zijn nieuwe baasje minstens €70.940.

Het populairste model is de versie met achterwielaandrijving en het grootste accupakket (98,8 kWh). Die brengt de Mach E op papier 600 kilometer ver op een volle accu. In Nederland kiest men niet massaal voor het felle rood waarin de Mach E voor het eerst officieel werd gepresenteerd. Nee, in ons land zijn de meeste Mach E’s in de kleuren Shadow Black en Carbonized Grey besteld. In totaal hebben 1500 Nederlanders de nieuwe Ford besteld.

Mustang Mach E

De Mach E is er dus in verschillende versies. Bij de kleinste batterij (75 kWh, 500 km bereik) hoort een 258 pk sterke elektromotor, die op de achterwielen wordt geplaatst. Wie kiest voor het grote accupakket (98,8 kWh, 600 km bereik), kan kiezen voor een vermogen van 284 pk of 338 pk. Laatstgenoemde vermogen wordt geproduceerd door twee elektromotoren en dus vierwielaandrijving. Elke Mustang Mach E heeft een 11 kW onboard-charger, snelladen kan met een vermogen van maximaal 150 kW. Overigens volgt er later nog een krachtigere versie met een iets afwijkend frontdesign, onder de naam GT.

Aanbetaling

De nieuwe Mach E is overigens nog niet uitverkocht: er zijn nog auto’s beschikbaar. Geïnteresseerden kunnen online een bestelling plaatsen door een aanbetaling van €1000 te doen. De elektrische Mustang staat dan in het vierde kwartaal van dit jaar bij hen op de stoep.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.