Dennis Wilman
Dennis Wilman Nieuws 31 dec 2019
Leestijd: 2 minuten

Ford Mustang Mach-E verkoopt voornamelijk met grootste accupakket

Naast Tesla en BMW, wilde Ford ook even pochen met de goedlopende verkoop van diens EV: de Ford Mustang Mach-E. De First Edition is officieel uitverkocht, en bijna niemand koopt de goedkoopste versie, want bijna iedereen kiest voor het grootste accupakket.

 

Er zijn verschillende autofabrikanten die erop blijven hameren dat de actieradius van een elektrische auto niet zo belangrijk is. Mensen rijden immers gemiddeld minder dan 50 kilometer per dag met een auto. Daarom zouden ze met zo’n beetje elk formaat accupakket de dagelijkse taken kunnen uitvoeren. Maar de kopers van de auto’s denken daar blijkbaar anders over. Iets wat de verkoopcijfers van Ford laten zien. Volgens de Amerikaanse autobouwer verkoopt de Mach-E eigenlijk alleen maar met het grootste 98,8 kWh-accupakket.

Kleur

Dit maakt het merk duidelijk in een bericht waarin het laat weten dat de First Edition helemaal is uitverkocht. Toevallig is dat ook een versie met het 98,8 kWh accupakket. Hoeveel Mach-E’s er in vooruitbestelling staan laat Ford helaas niet weten. Naast de keuze voor de speciale First Edition, gaan ruim 30% van de kopers voor het topmodel: de Mach-E GT en kiest meer dan de helft (55%) voor vierwielaandrijving. De elektrische Ford-rijder houdt van kleur. Van alle bestelde Mach-E’s zijn er 35% blauw en 27% rood. Grijs blijft toch het populairst met 38%.

Ford Mustang Mach-E

Meer vermogen

Met het grootste accupakket kan de Ford Mustang Mach-E volgens de WLTP-meetmethode meer dan 430 kilometer en maximaal 480 kilometer afleggen, al zijn de officiële cijfers nog niet bekend. Het verschil hierin zit hem in de keuze tussen vierwiel- of achterwielaandrijving. Achterwielaandrijving heeft maar een elektromotor op de achteras en vraagt dus minder stroom, waardoor hij verder kan komen op een volle lading. Daarentegen geeft vierwielaandrijving meer vermogen en dus indrukwekkende cijfers zoals 465 pk en 830 Nm en een 0-100 km/h sprinttijd van rond de drie seconden.

De Ford Mustang Mach-E is ook in Nederland alvast te reserveren. De prijzen beginnen bij net geen €50.000. Ford vraagt om een aanbetaling van €1.000 en levert vervolgens in 2021 de Mustang Mach-E.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.