Autovisie
Autovisie Nieuws 10 mrt 2020
Leestijd: 1 minuut

‘Nissan verlaat mogelijk alliantie Renault’

De alliantie tussen Nissan, Mitsubishi en Renault staat op losse schroeven. Dat laat persbureau Reuters weten na gesprekken met interne bronnen.

Reuters meldt dat Nissan aan het einde van deze maand een besluit maakt of het uit Alliance Ventures, de samenwerking tussen de drie merken, stapt. De autobouwer heeft zelf nog niets naar buiten gebracht en wil het nieuws bevestigen noch ontkennen. “Natuurlijk stappen we eruit. Het huis staat in brand”, zou een bron tegen Reuters gezegd hebben. Ook Mitsubishi heeft al laten weten dat het geen geld meer in de samenwerking stopt.

Ghosn

Het is inderdaad nogal chaotisch binnen de alliantie. Ten eerste speelt de soap rondom voormalig CEO Carlos Ghosn nog steeds. Hij vluchtte eind vorig jaar vanuit zijn beveiligde huis in Japan naar zijn geboorteplaats Beiroet. Ghosn wordt beschuldigd van onder andere het frauderen van inkomstenbelasting en het wegsluizen van geld van Nissan. Zelf ontkent Ghosn alles, maar ook Nissan heeft tot op heden geen volledige openheid van zaken gegeven.

Daarbovenop kwam deze week nog het nieuws dat Nissans verkopen in China, de grootste afzetmarkt van het merk, met 80% zijn gedaald door de impact van het coronavirus. De autobouwer is daarom snel op zoek naar mogelijkheden om geld te besparen en te conserveren. Het verlaten van de alliantie zou daar mogelijk op korte termijn bij kunnen helpen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.