Autovisie
Autovisie Reizen 13 mei 2017
Leestijd: 2 minuten

Autoroutes in Midden-Europa

In het midden van Europa vinden we een landschap waar het werkelijk fantastisch autorijden is. Dit gebied wordt namelijk voor een groot deel in beslag genomen door de Alpen. Dit grote en afwisselende berggebied biedt de liefhebber van sportief en avontuurlijk autorijden een bijna oneindig aantal mogelijkheden.
Niet alleen de natuur is hier interessant, maar ook de historie. De Alpen vormen namelijk ook een natuurlijke grens. Een grens die niet altijd als zodanig werd erkend, zodat er nogal wat strijd is geleverd in en rond de Alpen. De landen in het midden van Europa kennen daardoor een rijke geschiedenis. Ook qua cultuur is er het nodige te beleven.

Autoroute Slovenië

Dat maakt het midden van Europa tot een van de mooiste en meest interessante gebieden. Dat geldt ook voor autorijders. Je hebt in dit gebied een enorme keus aan wegen. Deze zijn doorgaans van uitstekende kwaliteit, met name in de meer welvarende landen zoals Zwitserland en Oostenrijk. In Slovenië, dat enkele tientallen jaren geleden nog het strijdtoneel van een burgeroorlog was maar waar de welvaart nu snel toeneemt, is dat nog niet overal het geval. Maar ook daar zien we steeds meer prachtig geasfalteerde wegen die heerlijk kronkelen door het prachtige landschap. De afwisseling met de wat minder goede, maar daardoor ook best wel uitdagende landwegen die van een wat mindere kwaliteit zijn maken het autorijden in Slovenië des te interessanter.

Rijgenot in een smeltkroes in opkomst

Ten zuiden van Oostenrijk vinden we Slovenië. Het nog jonge land ligt min of meer ingeklemd tussen Italië, Oostenrijk en Kroatië. Een land met zowel Slavische, mediterraanse als westerse invloeden. Dat is een interessante combinatie, zeker nu de economie van Slovenië snel groeit.
Maar wat de meeste indruk maakt, is het nog ongerepte landschap van Slovenië. Het landschap is ontzettend afwisselend. Lieflijke dalen met riviertjes, weilanden en bossen worden afgewisseld met woeste, onherbergzame gebieden en enorme wouden. Een landschap dat borg staat voor puur rijplezier. Het ene moment rijd je over een prachtig geasfalteerde weg om niet veel later weer heel goed te moeten letten op de kuilen en gaten van een smal bergweggetje.

De route gaat hier door ontelbare bochten, stijgingen en afdalingen en vragen dus veel van jouw stuurmanskunsten, uithoudingsvermogen en concentratie.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.