Stijn Kuster
Stijn Kuster Occasions 12 dec 2022
Leestijd: 2 minuten

Te koop: Honda Civic Type R GT van Max Verstappen

Ben je op zoek naar een bijzondere sportieve jong gebruikte occasion, let dan op. De oude auto van Max Verstappen wordt te koop aangeboden. Het gaat om een Honda Civic Type R GT.

De Formule 1-kampioen kreeg de auto van motorleverancier Honda. Ook kon hij gratis en voor niks een NSX in zijn garage zetten.

Honda Civic Type R GT van Max Verstappen te koop

De door Max Verstappen gebruikte Honda Civic Type R kan nu van jou zijn. De occasion is te koop via Catawiki.

Formule 1, Max Verstappen, honda civic type R GT, te koop
(Afbeelding: Catawiki)

Onder de motorkap ligt een 2,0-liter viercilinder voorzien van turbo. De krachtbron is goed voor 320 pk en 400 Nm aan koppel en drijft enkel de voorwielen aan. Van 0 naar 100 kilometer per uur sprint je Honda van Max Verstappen in 5,8 seconden. De topsnelheid ligt op 272 kilometer per uur.

Niet de eerste keer dat je de auto van Max Verstappen kan kopen

Het is niet de eerste keer dat de auto van Max Verstappen op een veiling wordt aangeboden. Vorig jaar werd de Honda Civic ook al verkocht. De kilometerstand stond toen op 58.048 kilometer. De huidige verkoper heeft er nog geen 400 kilometer mee gereden.

Hoewel hij dus even in handen van een ander eigenaar dan Max Verstappen is geweest, ziet de auto er nog perfect uit en zijn de handtekeningen nog exact hetzelfde als toen de auto vorig jaar verkocht werd. De signatuur van Verstappen staat op de achterklep net onder het Type R logo en op het dashboard. Op de carbon fibre strip net onder het dashboard heeft de Formule 1-kampioen zijn naam geschreven.

Deze occasion wil je: Volvo V90 (960), beter dan BMW of Audi?

De occasion staat momenteel in Nederland en heeft een verwachte opbrengst van 50 tot 60 mille. De veiling loopt tot 19 december.

Normale Honda Civic Type R het geld waard

Hoewel het bijzonder is dat deze Honda Civic Type R GT van Max Verstappen is geweest, kan je als autoliefhebber natuurlijk een stuk goedkoper een ‘normale’ Type R kopen. Alhoewel, die is ook niet goedkoop.

Autovisie-redacteur Dries van den Elzen stapt in de gloednieuwe Honda Civic Type R en legt in onderstaande video uit waarom het model zijn astronomische nieuwprijs van net geen 79 mille wel waard is.

Klik hier wanneer de video niet wordt getoond

Waarom de Honda Civic Type-R zijn astronomische prijs tóch waard is

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.