Stijn Kuster
Stijn Kuster Extra 12 dec 2022
Leestijd: 2 minuten

Vijf handige tips om sneller en gemakkelijker de ruit van je auto te krabben

Het is bijna winter, en dat is te merken. Misschien heb je vanochtend zelf ook de ruit van je auto moeten krabben. Omdat dit veel tijd kan kosten, en je die tijd ’s ochtends niet altijd hebt, geven wij je vijf handige tips om sneller en gemakkelijker de ruit van je auto te krabben.

Naast ijs op je ruit, vind je het tijdens deze temperaturen ook op de weg. Om zo veilig mogelijk te rijden is het raadzaam om winterbanden te monteren, je rijstijl aan te passen aan het gladde wegdek en je auto goed ijsvrij te maken.

Vijf handige tips om sneller en gemakkelijker de ruit van je auto te krabben

Naast dat het veiliger is om je auto ijsvrij te maken, simpelweg omdat je anders amper naar buiten kan kijken, krijg je ook nog eens een boete als je het niet doet. Het niet goed ijsvrij maken van je auto kan je een bekeuring van 250 euro opleveren. Dit geldt voor de zijramen en voor- en achterruit.

1. Zet je ruitverwarming aan en ga krabben

Hoewel afgeraden wordt om tijdens het krabben je auto al te starten, is het wel handig om je elektrische ruitverwarming aan te zetten. Doe dit voor het krabben en je zult merken dat het ijs snel verdwijnt. Je auto starten heeft niet tot nauwelijks zin omdat de kachel pas warm wordt als de motor warm is.

2. Ga krabben met een goede ijskrabber

Een cd-hoesje of goedkope ijskrabber wordt vaak gebruik om de ruiten van je auto te krabben. Echter, dit kan voor schade aan je ruit zorgen en is bovenal niet echt handig. Investeer daarom in een goede ijskrabber. Dit hoeft niet duur te zijn. Voor minder dan 5 euro kan je al prima krabbers kopen.

3. Gebruik ontdooispray

Geen zin om te krabben? Koop dan een ontdooispray. Het goedje dat gemaakt is van alcohol, water en wat schoonmaakmiddelen zorgt ervoor dat het ijs bijna direct verdwijnt. Op internet zijn ook genoeg recepten te vinden om het mengsel zelf te maken.

4. Dek de ruit van je auto af

Wil je niet sprayen en niet krabben. Dan kan je een ijsdeken bestellen. Voor een paar euro is je ruit dan altijd ijsvrij!

5. Maak je ruit schoon

Wat je ook doet, zorg ervoor dat je ruit schoon is. Vocht hecht minder goed aan een glad oppervlakte waar geen vuil aan zit.

Gebruik geen warm water om je ruit ijsvrij te maken

Wat je ook van plan bent, gebruik nooit warm water om je ruit ijsvrij te maken. Als je warm water rechtstreek uit de waterkoker op je ruit giet, is de kans groot dat je ruit breekt.

@auto_visie

Zo moet het dus niet! #fyp

♬ Oh No – Kreepa

Apple Car: wanneer kan je ‘m verwachten? En voor welke prijs?

 

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.