Stijn Kuster
Stijn Kuster Nieuws 11 dec 2022
Leestijd: 2 minuten

Apple Car: wanneer kan je ‘m verwachten? En voor welke prijs?

Al jarenlang zijn er geruchten over een eerste elektrische auto van Apple: de Apple Car. Nu is er meer bekend over prijs en introductie van het model.

Hoewel Apple nog niets bevestigd heeft over een toekomstige elektrische auto, meldt Bloomberg dat de CEO Tim Cook al even bezig is met het project. Bronnen die bekend zijn met de auto geven nog meer inside information over de EV.

2026 komt de Apple Car (waarschijnlijk)

De Apple Car zou namelijk zijn uitgesteld. Volgens de laatste informatie verschijnt de elektrische auto per 2026 op de markt. Al zal dit ook maar zo een stuk later kunnen zijn.

Apple Car, prijs, datum, wanneer
Niet de Apple Car. (Afbeelding: Unsplash)

In eerste instantie wilde Apple een Car bouwen die volledig autonoom is. Een stuur en pedalen ontbraken dan ook in de schetsen. Dit lijkt nu te veranderen. De conceptauto op het modulaire platform van het Israëlische REE wordt nu wel voorzien van een stuurwiel en pedalen. Autonoom rijden kan het model volgens de bronnen enkel op de snelweg. Toch blijft het idee om tijdens het rijden film te kunnen kijken en spelletjes te spelen staan. De auto geeft een melding wanneer jij al bestuurder het stuur moet overnemen.

Prijskaartje

Hoewel het design, de functionaliteiten en de aandrijflijn van de elektrische auto van Apple nog voor het grootste gedeelte onbekend zijn, wordt er al wel gesproken over een prijs. De bronnen melden aan Bloomberg dat het model minder dan 100.000 dollar (94.920 euro) moet gaan kosten.

Wat kan je verwachten van die Apple car?

Hoewel de Car door velen wordt beschouwd als ‘the next big thing’ in de autowereld, lijkt de eerste auto van de smartphonegigant dat niet te worden. Zo werd eerder al gezegd dat de Apple Car niet in hoge productieaantallen van de band gaat rollen. Apple wil de eerste generatie gebruiken om zijn marktwaarde te evalueren.

Gaat deze goedkope EV van de Chinese Google Europa veroveren?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.