Stijn Kuster
Stijn Kuster Occasions 19 apr 2023
Leestijd: 2 minuten

Onbekende occasion: Nissan Xterra, offroader uit Qatar!

Autovisie is altijd op zoek naar occasions voor de liefhebber en spit daarom de lijsten van verkoopsite Gaspedaal.nl door. Ditmaal vonden we een dikke Japanse offroader: de Nissan Xtrerra.

Zoek je een Nissan Pathfinder, dan is dit misschien een leuk alternatief. Gebaseerd op hetzelfde platform, maar dan met een nog onverzettelijker uiterlijk. Onder de mtorkap van de occasion ligt een dikke vierliter zes-pitter. Deze kom je normaal niet tegen op onze wegen, maar is meegenomen als verhuisraad uit Qatar.

Nissan Xterra

Je kent ze vast wel, de filmpjes uit het Midden-Oosten waarin de gekste dingen met SUV’s gebeuren. Van springen over duinen en rijden op twee wielen tot driften met snelheden van boven de 200 kilometer per uur. De Nissan Xtrerra is een van die auto’s die hier nog wel eens voor gebruikt wordt. Echter, deze occasion ziet er niet uit alsof hij afgebeuld is door een Arabier.

Nissan Xterra, occasion, onbekend
(Afbeelding: AutoTrack)

Het is overigens niet zo dat de Nissan Xterra met name in het Midden-Oosten wordt verkocht. Ook in Amerika en Canada zijn ze dol op dit soort grote SUV’s. De auto is 454 centimeter lang, 190 centimeter hoog en 185 centimeter breed (zonder spiegels).

De Nissan Xterra occasion

De Nissan Xterra heeft volgens de kilometerteller 97.000 kilometer achter de rug. De occasion heeft een zescilinder onder de kap die goed is voor 260 pk en 381 Nm aan koppel. Dit vermogen wordt naar een automatische versnellingsbak met vijf verzetten gestuurd. Met een gemiddeld verbruik van 11,9 liter op 100 kilometer is het een dure hobby om in Nederland veel kilometers met de occasion te maken.

Geen trekhaak

Echt snel is de occasion niet. Het SUV weegt immers 1.977 kilogram. Hoewel zo’n Nissan veel mag trekken, is het trekgewicht niet geregistreerd bij het invoeren van de auto. De auto beschikt dan ook niet over een trekhaak.

De Nissan Xterra occasion had ooit een nieuwprijs van bijna 92.000 euro. Nu wordt de Japanner verkocht voor net geen 34 mille. Op de foto laat de adverteerder een ingevuld onderhoudsboekje zien. Verstandig is altijd om deze nog even in het echt te bekijken.

Deze extreem zeldzame occasion is een van de duurste cabrio’s van Nederland

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.