Ramon Mens
Ramon Mens Occasions 29 mrt 2020
Leestijd: 2 minuten

Drie occasions met heerlijk open dak voor maximaal € 6.000 getipt

Het aanbod aan occasions is enorm. Bij een dealer, via Marktplaats of Speurders, een gespecialiseerde site en zelfs op Facebook, overal kun je tweedehands auto’s vinden. Welke heerlijke roadster of cabrio koop je voor maximaal € 6.000? De redactie van Autovisie selecteert samen met de ANWB de beste occasions.

Op 21 maart begon de lente. Hoe kun je daar beter van genieten dan in een open auto? Dat hoeft niet eens zoveel te kosten. Denk eens aan een van deze drie occasions voor de echte zonneaanbidder.

Occasions: onze drie tips voor open auto’s

Mini Cooper cabrio (2001 – 2006)

Aan charme heeft een Mini geen gebrek. Deze open variant is lekker eigenwijs en een plezier om mee te rijden. Groot pluspunt is dat je er zo nodig vier volwassenen in kunt meenemen. De zilvergrijze ’Chili’-uitvoering (2005, 123.000 km) staat voor € 5.995 bij een autobedrijf in ’s Graveland in de showroom.

Oordeel van de Wegenwacht

Een Mini die niet schakelt, kampt met een losgeschoten kabel tussen de versnellingspook en de versnellingsbak. Het is even prutsen, maar dit lost de Wegenwacht ter plekke op. Vocht in diverse stekkers kan de elektronica in de war schoppen.

mini cooper cario occasions

Mazda MX-5 (1998 – 2006)

Tweezits roadsters zijn er vrijwel niet meer; Mazda heeft bijna het alleenrecht. Voor dit budget komen we uit bij de tweede modelgeneratie. Een tijdloze cabriolet die geweldig rijdt en die kwalitatief ijzersterk in elkaar steekt. Zoals de grijze 1.6 ’Exclusive’ die bij een autobedrijf in Oude Wetering te koop wordt aangeboden (2003, 129.000 km) voor € 5.950.

Oordeel van de wegenwacht

Met normaal onderhoud blijkt een MX-5 zeer betrouwbaar. Er zijn echter enkele minimale klachten bekend. Sluiting via de bedrading van de lambdasonde bijvoorbeeld. Als de motor niet start, kan dit worden veroorzaakt door een te slappe veer in de spanner van de distributieriem.

mazda mx 5 occasions

Fiat 500C (vanaf 2009)

Deze 500 met een roldak is een feestje om mee te rijden. Zolang je hem maar als tweezitter beschouwt, is de Fiat best bruikbaar voor zo’n compact model. Voor het door ons gestelde budget is er keuze te over! Neem de spierwitte 500C ’Pop’ (2010, 136.000 km) bij een autobedrijf in Bemmel waarop een prijskaartje van €5.750 prijkt.

Oordeel van de wegenwacht

Een 500 die niet op de afstandsbediening reageert en weigert te starten, heeft vermoedelijk een losse voeding op de zekeringkast. De Wegenwacht krijgt ’m weer aan de praat. Belangrijk is dat de sleutels compleet zijn, inclusief het kaartje met de PIN-code van de auto. Dat is nodig wanneer de auto de sleutel niet meer herkent.

fiat 500c

Ons advies voor tweedehands open auto’s voor € 6.000

Wij zouden voor de Mazda gaan, maar volg vooral je hart. Dit zijn alle drie verdedigbare keuzes!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.