Autovisie
Autovisie Video 28 mrt 2020
Leestijd: 1 minuut

Video: Porsche 911 Turbo S (2020), de details

Een nieuwe generatie Porsche 911 komt nooit alleen. En zo verscheen na de Carrera als Coupé en als Cabriolet nu de 911 Turbo S van e generatie 992. De S-uitmonstering bijt de spits af, maar over twee maanden volgt al de ‘instapversie’ van de Turbo-familie. Autovisie praat je bij over de bijzonderheden van Porsches voorlopig sterkste model.

Dat Porsche ook van zijn 992-generatie een Turbo S-uitvoering brengt, was te verwachten. Het is inmiddels een traditie om van elke modelrij een Turbo-variant uit te brengen. Alleen van de oer-911 uit de jaren zestig verscheen geen geblazen uitvoering. De stamboom startte in 1974 met de 930 Turbo. Vervolgens verschenen de 964, 993, 996, 997 en de 991 als Turbo. De 992 Turbo voegt zich nu aan dit illustere gezelschap toe. Eerst dus als Turbo S, later ook als Turbo-zonder-toevoeging.

Bij de dealer

De eerste exemplaren van Porsche 911-topmodel druppelen inmiddels het land binnen. Aangezien de dealers de auto’s vooralsnog alleen aan hun klanten tonen, zetten wij voor het grote publiek de 911 Turbo S voor de camera. Autovisie-redacteur stelt de nieuweling aan je voor en vertelt je de bijzonderheden aan de hand van de Coupé-variant.

GT’s en 911 Targa

Met de 911 Turbo S en binnenkort de 911 Turbo-versie is de 911-familie nog lang niet compleet. Naast de Carrera en Turbo komen er in ieder geval een GTS, een GT3 en GT3 RS. Daarnaast breidt Porsche het aantal carrosserievarianten ook uit. De Coupé en Cabriolet staan al bij de dealer als Carrera, de Turbo volgt in beide koetswerkvormen dus binnenkort. Daarna is het de beurt aan de Targa, die later dit jaar arriveert. Net als de vorige editie krijgt de open 2+2 een elektrisch wegklapbaar dakpaneel.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.