Ramon Mens
Ramon Mens Occasions 25 mei 2020
Leestijd: 2 minuten

Occasions: drie kleine hybrides voor maximaal € 10.000 getipt

Het aanbod aan occasions is enorm. Bij een dealer, via Marktplaats of Speurders, een gespecialiseerde site en zelfs op Facebook, overal kun je tweedehands auto’s vinden. Welke kleine hybride is een aanrader? De redactie van Autovisie selecteert samen met de ANWB de beste occasions.

Een brandstof- én een elektro-motor: dat is wat we onder een hybride aandrijflijn verstaan. Ook diverse kleine gezinswagens hebben dergelijke techniek aan boord. Standaard duurzaam, maar als het moet kun je er ook grote afstanden mee rijden op ‘dinobloed’.

Occasions: onze selectie voor kleine hybrides

Volkswagen Polo (2014 – 2017)

De Polo is een volwassen rijdende, kleine gezinswagen. Hij is comfortabel, biedt plaats aan vier inzittenden plus hun bagage (de kofferbak is minimaal 280 liter groot) en biedt alles wat de meeste kopers van dit type auto verwachten. Gemiddeld rijd je 1 op 17. Een autobedrijf in Lemmer heeft een donkergrijze 1.2 ’Highline’ (2012, 146.000 km) voor € 9.995.

Oordeel van de wegenwacht

Versies met een 1.0 liter driecilinder benzinemotor hebben relatief vaak last van een kapotte gasklep. De Wegenwacht zorgt dat je op eigen kracht met de Polo naar de garage kunt. De andere benzine-uitvoeringen hebben weleens een defect aan de elektrisch bediende waterpomp, met het risico dat de VW heet loopt.

volkswagen polo hybride Occasions

Toyota Yaris Hybrid (2011 – 2017)

De Yaris is ruim genoeg voor vier volwassenen en de bagageruimte bedraagt 285 liter. Eenmaal gewend aan de techniek is dit een fijne, moeiteloos rijdende auto. Een verbruik van 1 op 20 is geen kunst; een stuk zuiniger kan ook best! Er is volop aanbod, zoals de witte ’Dynamic’ (2013, 150.000 km) bij de Toyota-dealer in Uden voor € 9.945.

Oordeel van de wegenwacht

Een eigenaardigheidje van Toyota: als de remlichtschakelaar stuk is, gaat de pook van de automaat niet uit de parkeerstand. Er moet dan een nieuwe schakelaar in. Het ’keyless’-sleutelsysteem stoort weleens, maar daarvoor bestaat een noodgreep. Een enkele keer wil de Yaris niet verder omdat de hybridebatterij te leeg is.

Toyota Yaris Hybrid

Honda Jazz Hybrid (2008 – 2015)

Deze Honda oogt compact, maar is van binnen ruimer dan verwacht. De bagageruimte bedraagt minimaal 375 liter. Vooral in stadsverkeer is de Jazz zuiniger dan een reguliere benzineauto. Reken op een verbruik van 1 op 19. Bij een autobedrijf in Bemmel stuiten we op een keurige grijze Jazz Hybrid (2012, 73.000 km) voor € 9.990.

Oordeel van de wegenwacht

Zelfs nu ze wat op leeftijd geraken, is er bij de Wegenwacht niet één euvel bekend dat bij deze generatie Jazz vaker voorkomt. Dat geldt ook voor de reguliere benzineversies. Mits de auto normaal onderhoud heeft gekregen, kun je zo’n compacte Honda vol vertrouwen kopen.

Onze keuze

De Polo geldt in deze klasse als bestseller, maar beide hybrides zijn een stuk zuiniger. De Honda is bovendien ruimer en de voorbeeldauto is een buitenkansje. Daarom zouden wij voor de Jazz gaan.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.