Ramon Mens
Ramon Mens Occasions 30 aug 2021
Leestijd: 2 minuten

Occasions: drie elektrische instappers voor € 25.000 getipt

Het aanbod aan occasions is enorm. Bij een dealer, via Gaspedaal.nl, een gespecialiseerde site en zelfs op Facebook, overal kun je tweedehands auto’s vinden. Welke elektrische instapper koop je voor maximaal 25.000 euro? Autovisie selecteert samen met de ANWB wekelijks de beste occasions.

Langzamerhand wordt het voor steeds meer particulieren interessant om elektrisch te gaan rijden. Ook voor EV’s geldt: kijk verder dan je neus lang is! Het uiterlijk van onderstaande modellen is wellicht omstreden, maar daardoor zijn ze als occasion gunstig(er) geprijsd.

Occasions: drie elektrische instappers getipt

BMW i3 (2013 – heden)

De i3 was de eerste volledig elektrische BMW. De carrosserie bestaat uit een aluminium bodem, koolstofvezel frame en gekleurde kunststof panelen als buitenplaatwerk. De andersom scharnierende achterdeuren zitten vaak in de weg als je de i3 met vier personen gebruikt. We zouden kiezen voor het spierwitte exemplaar (2018, 21.000 km), bij de BMW-dealer in Den Haag te koop voor € 24.995.

Oordeel van de Wegenwacht

Een vastzittende laadstekker is bij veel elektrische auto’s een probleem, zo ook bij de i3. Telefonisch komt de helpdesk van de Wegenwacht al een heel eind. Er zijn ook gevallen bekend waarbij de BMW na een voltooide laadbeurt in een noodloopmodus schiet en niet sneller dan 10 km/u wil. Eigenlijk moet de i3 dan naar de dealer, maar een Wegenwacht kijkt of hij het kan oplossen.

BMW i3 (2013 - heden)

Kia e-Soul (2014 – heden)

Het lijnenspel van de Kia e-Soul oogt misschien wonderlijk, maar de auto steekt heel slim in elkaar. Reken erop dat die vierkante vorm garant voor een lekker ruim interieur staat; geen toeval dat er nogal wat exemplaren als taxi zijn ingezet. Alleen de bagageruimte valt met een inhoud van 280 liter een beetje tegen. Bij de Kia-dealer in Utrecht vinden we een fraaie donkergrijze (2017, 41.000 km) voor € 23.950.

Oordeel van de Wegenwacht

Kia maakt kwalitatief uitstekende auto’s. Dat is bij deze e-Soul ook het geval. Van dit model zijn geen vaker optredende euvels bekend.

Kia Soul subsidie elektrische auto

Opel Ampera-e (2017 – 2020)

Feitelijk is de Ampera-e een Amerikaanse auto, maar niet lang na z’n komst zijn alle banden met toenmalig moederbedrijf General Motors verbroken. Dat heeft de levensduur van het model aanzienlijk bekort. Zonde, want de Opel is best ruim, zowel op de achterbank als in de kofferbak (381 liter). Bij de Opel-dealer in Gorinchem stuiten we op een keurige donkergrijze (2017, 87.000 km) voor € 24.495.

Oordeel van de Wegenwacht

Technisch is de Ampera-e een goed doortimmerde auto. Bij de Wegenwacht is geen enkele klacht bekend die vaker voorkomt. Hooguit een leeg gereden accu, maar daar kan de Opel niks aan doen. Bij de Wegenwacht worden intussen voertuigen ingezet die een elektrische auto van voldoende stroom kunnen voorzien om de eerstvolgende laadpaal te halen.

Opel Ampera-e (2017 - 2020)

Ons advies

Lees je goed in. Let op de kleine lettertjes: we zien aanbiedingen die exclusief BTW zijn, maar daar heb je als particulier niks aan. Soms wordt de potentiële € 2.000 overheidssubsidie al met de prijs verrekend! Wij geven de voorkeur aan de Opel.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.