Stijn Kuster
Stijn Kuster Occasions 1 apr 2023
Leestijd: 3 minuten

Occasion: Lancia Flavia, met open dak cruisen in luxe

Autovisie is altijd op zoek naar occasions voor de liefhebber en spit daarom de lijsten van verkoopsite Gaspedaal.nl door. Ditmaal vonden we een bijzondere cabriolet: de Lancia Flavia.

De Lancia Flavia is een oude naam die in 2012 opnieuw werd gebruikt voor de Europese versie van de Lancia Flavia. Een verkoopsucces werd het nooit. Er staan tweedehands slechts vier modellen van deze generatie te koop.

Test met de Lancia Flavia

Autovisie reed in 2012 met de Lancia Flavia. “Om te overleven kan Lancia niet anders dan teruggrijpen op de bekende, doch zelden succesvolle, rebadging-methode”, schreef de testredacteur destijds.

Lancia Flavia, cabrio, occasion, 15.000 euro, occasions
De gevonden occasion. (Afbeelding: AutoTrack)

“Deze Flavia meet een stevige 4,95 meter lengte, en daarmee is hij in staat plaats te bieden aan vier volwassenen, hetgeen (veelal duurdere) concurrenten niet of minder overtuigend kunnen. En dan is meteen een van de twee aankoopargumenten genoemd.”

4 jonge betrouwbare occasions met 200+ pk voor 15.000 euro

“De ander betreft uitrusting. Lancia levert één variant van de Flavia, met slechts één beschikbare optie; metaallak. Standaard zit alles erop wat het verblijf net even wat geriefelijker maakt.”

Lancia Flavia, cabrio, occasion, 15.000 euro, occasions
De achterkant van de occasion. (Afbeelding: AutoTrack)

“Het enorme stoffen dak opent en sluit met een druk op de knop. Meer handwerk komt er niet aan te pas. Je zit op lederen bekleding, koeling is er van de automatische airco, de amper voorgevormde stoelen zijn verwarmbaar en elektrisch verstelbaar en er is audio inclusief een harde schijf in combinatie met een navigatiesysteem. Dat Lancia een complete auto aanbiedt, is tamelijk logisch aangezien de Flavia uit Amerika komt.”

Ondanks vermogen geen sportieve occasion

“Inzake rijeigenschappen gaat de Flavia tien jaar terug in de tijd. Hij remt niet onaardig, met dank aan de schijven van de Chrysler 300 en remklauwen van SRT (het performance-label van Chrysler). Dat zegt dus veel over het remvermogen van een 200 Convertible die standaard remmateriaal van Chrysler heeft.”

Deze occasion wil je: Alpina B4 Coupé, een heerlijke ‘sleeper’

“Door de complete stuurinrichting te herzien, zou een meer degelijk aanvoelende besturing zijn gecreëerd. Feit is dat de besturing doet wat het moet doen; sturen, maar meer ook niet. Er zijn weinig installaties die doodser aanvoelen dan deze. De aandrijflijn is een combinatie van een 2,4-liter viercilinder die zijn 170 pk via een automatische zesbak naar de voorwielen stuurt.”

“Dat vermogen klinkt enigszins hoopgevend, maar de wetenschap dat de Flavia 1865 kilo weegt, vernietigt op voorhand alle optimisme. Laten we het erop houden dat snelheid niet bij flaneren hoort. En dat is wat je met deze Lancia pleegt te doen. Cruisen, genieten van de luxe, je haren wapperend in de rijwind, je hoofd in de zon en de zachte deunen van Ben Howard uit het Boston Premium soundsystem.”

De Lancia Flavia als occasion

Autovisie vindt een Lancia Flavia als occasion. De auto komt uit 2012 en heeft volgens de kilometerteller 96.199 kilometer ervaring. De vraagprijs van de tweedehands cabrio ligt op net geen 13 mille.

Lancia Flavia, cabrio, occasion, 15.000 euro, occasions
De gevonden occasion. (Afbeelding: AutoTrack)

Covermodel Lancia Flavia: aan superlatieven geen gebrek

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.