Stijn Kuster
Stijn Kuster Occasions 26 mrt 2023
Leestijd: 2 minuten

Deze occasion wil je: Alpina B4 Coupé, een heerlijke ‘sleeper’

Autovisie is altijd op zoek naar occasions voor de liefhebber en spit daarom de lijsten van verkoopsite Gaspedaal.nl door. Ditmaal vonden we een heerlijke coupé: de Alpina B4.

“Alpina is geen tuner, het bedrijf maakt BMW’s voor fijnproevers”, zo stelde eigenaar Burkard Bovensiepen in een interview met Autovisie. Het is een echt liefhebbersmerk dat heerlijke sleepers bouwt.

Alpina B4 Coupé occasion

Zo ook de B4 Coupé. De auto lijkt in eerste instantie op een gewone 4-Serie, maar heeft toch wat uiterlijke wijzigingen. Zo vind je onderaan de bumper de bekende Alpina-lip en staan de auto’s op speciale velgen.

Alpina B4 Coupé, occasion,
(Afbeelding: AutoScout)

Aan de achterkant vind je een uitlaatsysteem met vier eindstukken, in geval van de occasion afkomstig van Akrapovič. Hoewel de Sloveense fabrikant bekend staat om luide uitlaatsystemen, zegt de verkoper in de advertentie dat de B4 geen oorverdovend doch sportief geluid produceert.

Een heerlijke sleeper

Onder de motorkap van de occasion ligt een zes-in-lijn met een slagvolume van 3,0 liter die voorzien is van twee turbo’s. Het motorblok is in de basis identiek aan de krachtbron die in de BMW 335i uit hetzelfde jaartal ligt. Echter, de B4 kreeg krachtigere turbo’s, een versterkte krukas, betere brandstofpomp en een geüpgradede intercooler. De Alpina B4 levert hierdoor 410 pk en 600 Nm (en de S-variant nog iets meer). Dat is bijna net zoveel vermogen als de BMW M3 en M4 van dat jaar met 431 pk. De Alpina levert zelfs 50 Nm meer aan koppel. Het vermogen wordt verdeeld over alle vier de wielen.

Vanuit stilstand sprint de Alpina B4 Coupé naar 100 kilometer per uur in 4,0 seconden. Het versnellen stopt pas bij 303 kilometer per uur.

Alpina B4 Coupé als occasion

De catalogusprijs van de occasion inclusief fabrieksopties was meer dan 90.000 euro. De tweedehands Alpina B4 Coupé is in 2021 in Nederland ingevoerd. Na 8 jaar en net geen 180.000 kilometer is het prijskaartje bijna 37 mille.

Alpina B4 Coupé, occasion,
De gevonden Alpina B4 Coupé occasion.

Deze occasion wil je: Aston Martin Rapide, ‘een superster’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.