Stijn Kuster
Stijn Kuster Occasions 22 feb 2022
Leestijd: 2 minuten

Deze occasion wil je: de Chrysler 300C, ‘een geldtransportauto’

Autovisie is altijd op zoek naar occasions voor de liefhebber en spit daarom de lijsten van verkoopsite Gaspedaal.nl door. Ditmaal vonden we een Chrysler 300C.

De Chrysler 300C is in Europa misschien wel een beetje het vergeten kindje als het gaat om snelle gezinsauto’s. Toch was de dikke Amerikaan – zo’n 15 jaar geleden – een geduchte concurrent van de Mercedes-Benz E-Klasse en de BMW 5-serie.

Chrysler 300C

Autovisie ging in 2006 op pad met de SRT8-topversie, waarbij alles draait om de 6,1-liter V8. “Daaraan hebben Chryslers petrolheads dan ook het meeste geld besteed.”

“Het resultaat is een vermogen van 425 pk, wat een aanwas van 85 pk betekent ten opzichte van de 5,7-liter Hemi. Het koppel is niet zo bar veel omhoog gegaan, maar je hebt wel een indrukwekkende 569 Nm bij 4800 toeren per minuut aan boord, 44 Nm méér dan in de standaardmotor.”

Strepen trekken

“Strepen trekken? Geen probleem voor de Chrysler 300C. Op de eerste plaats omdat de SRT-8 op relatief smalle banden staat. Er liggen weliswaar Goodyear Eagles F1 Sport in de maat 255/45/20 om de achterwielen, maar voor een 400 pk machine is dat kinderspel.”

“Toch kun je heel goed snel wegaccelereren, als je tenminste de discipline kunt opbrengen om pas echt vol gas te geven als de auto eenmaal in beweging is. Zonder kunstgrepen als het ‘oppompen’ van de automaat (gassen met eerst even een voet op de rem) scoorden we gemakkelijk 5,6 seconden voor het sprintje van 0 naar 100. Het lijkt dus heel aannemelijk dat je met alle trucs uit het testrijdershandboek dicht bij de 5,3 tellen kunt komen die Chrysler opgeeft.”

Als een geldtransportauto

“Door de lage zijruiten en de hoekige cabine heeft hij een beetje een gangsta look. Je zit in elke Chrysler 300C als in een geldtransportauto. Je voelt je dan ook super safe en tegelijkertijd king of the road.”

Chrysler komt terug en moet met de tijd mee

“Binnenin word je slechts subtiel op de aanwezigheid van meer power gewezen: royale sportstoelen met een speciaal embleem. […] De stoelen zijn licht gekuipt, waardoor ze goede steun bieden, maar je toch gemakkelijk in- en uitstapt. Door de hoge flanken voel je jezelf uitermate safe in de SRT-8.”

De Chrysler 300C occasion

Autovisie vindt tussen alle gebruikte exemplaren van de Chrysler 300C eentje met slechts 128.149 kilometer op de teller. De auto beschikt niet over de 6,1-liter V8, maar over het blok met 0,4 liter minder slagvolume. De 370 pk sterke krachtbron drijft in het geval van deze occasion alle wielen aan.

De Amerikaan komt uit 2012, is dus van de tweede generatie en heeft deze maand zijn Nederlandse kenteken gekregen. De verkoper vraagt net geen 20 mille voor de imposante limousine.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.