Stijn Kuster
Stijn Kuster Nieuws 22 feb 2022
Leestijd: 3 minuten

Je auto verkopen gaat makkelijker als je deze 10 opties hebt

Optielijsten, bij het ene merk kan je er uren doorheen aan het ploeteren zijn, terwijl de andere fabrikant ervoor kies om veel standaard te leveren. Toch blijven er altijd opties over. Sommige kunnen ervoor zorgen dat jij je auto op de tweedehandsmarkt makkelijker van de hand kan doen.

Gaspedaal.nl deed onderzoek naar de meest gezochte opties in het geval tweedehands auto’s. Het resultaat is een lijstje met 10 meest gewilde opties, die er dus voor kunnen zorgen dat jij je auto makkelijker verkoopt.

10 opties die de verkoop van je auto makkelijker maken:

1. Trekhaak

Een caravan, aanhanger of fietsendrager, voor alles heb je een trekhaak nodig. Hoewel niet iedere auto geschikt is voor een trekhaak, en elektrische auto’s een haat-liefdeverhouding met het stuk gebogen staal hebben, is het voor veel kopers van tweedehandsauto een belangrijke optie.

2. Airconditioning

Packard kwam in 1939 als eerste autofabrikant met airconditioning als een van de opties. In de jaren 60 werd deze manier van klimatisering ook normaler bij andere Amerikaanse fabrikanten. Pas in de jaren 80 werden de auto’s uit het midden en hogere segment in Europa met enige regelmaat voorzien van een airconditioning. Inmiddels zijn we als automobilisten zo verwend dat we niet eens meer zelf aan de airco hoeven te denken, de auto stemt – mits voorzien van climate control – zelf de koeling en verwarming af op de door jouw gekozen temperatuur.

3. Panoramadak

Waar de eerste twee opties daadwerkelijk een nuttige functie hebben, is het panoramadak meer voor je eigen plezier of beleving. Voordelen van zo’n doorzichtig dak zijn dat het – ook op een donkere dag in februari – licht is in de auto. Daarbij kan het een luxe uitstraling geven.

Duik in de prijslijst: Japanse luxe in de nieuwe Lexus NX

Nadeel is wel dat een panoramadak veelal je dakhemel lager maakt en je dus minder hoofdruimte hebt. Daarbij betaal je voor een panoramadak bij aanschaf vaak fors meer dan voor het standaard dak. Daarentegen kan het er dus wel voor zorgen dat je je auto makkelijker verkoop, want mensen vinden het een interessante optie.

4. Navigatiesysteem

De Mazda Eunos Cosmo was de allereerste auto met een ingebouwd GPS-systeem, dat ook daadwerkelijk met de sattelieten communiceerde. Na de Japanner met wankelmotor kwam het systeem al snel op veel optielijsten te staan. Desondanks worden er vandaag de dag nog genoeg auto’s zonder navigatiesysteem geleverd. In sommige gevallen is dergelijke software ook niet meer nodig omdat Apple CarPlay of Android Auto de functionaliteiten van je telefoon naar je auto stuurt. Toch behoort de optie tot de vijf meest gewilde.

Mazda Eunos Cosmo 1990 - 1995
Mazda Eunos Cosmo

5. Leren bekleding

Leren bekleding geeft het interieur van je auto veelal een luxe uitstraling en is bovendien makkelijk schoon te maken. Dit laatste zal ook een van de redenen zijn dat deze bekleding populair is onder kopers van tweedehands auto’s.

Meer populaire opties

Naast airconditioning, een trekhaak, panoramadak, navigatiesysteem en leren bekleding zijn er nog vijf opties die ervoor kunnen zorgen dat jij je auto sneller verkoopt. Zo zijn stoelverwarming, cruise control, een schuif-/open dak, climate control en parkeersensorsoren ook belangrijk voor veel kopers van tweedehands auto’s.

90.000 euro aan opties

Voor de basisuitvoering van de Ferrari 488 Spider betaal je 310.000 euro, maar je kunt hem ook bij de Ferrari-dealer achterlaten voor 90.000 euro aan extra’s. Wat de Italianen voor dit geld met je auto doen, legt Autovisie-redacteur Sjoerd van Bilsen uit in onderstaande video.

o

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.