Sjors ten Tije
Sjors ten Tije Nieuws 22 feb 2022
Leestijd: 2 minuten

Volgende opmerkelijke overstap van voormalige Opel-baas

Michael Lohscheller vertrok kort geleden plotseling bij Opel, om daarna aan de slag te gaan bij het Vietnamese Vinfast. Maar ook daar was-ie snel weg. Nu duikt de Duitser op de volgende opmerkelijke plek op. Hij gaat aan de slag bij het veelbesproken Nikola.

In de zomer van 2021 besloot Michael Lohscheller z’n biezen te pakken bij Opel. Bijzonder, want de Duitse ceo had kort daarvoor nog de grootste plannen voor (toen nog) zijn merk aangekondigd. Hij maakte de overstap naar het Vietnamese Vinfast, dat voornemens is om dit jaar met elektrische modellen naar Europa te komen. Maar ook daar was Lohscheller ineens weer vertrokken. “Sommige dingen pasten niet echt. Dus ik besloot er vroeg mee te stoppen. En ik denk dat dat voor alle betrokkenen het beste was”, aldus de Duitser even geleden tegenover de Bocholter-Borkener Volksblatt. Wat er precies is gebeurd, zullen we waarschijnlijk niet te weten komen.

Nikola Badger

Zeker is wel dat Lohscheller op de volgende opmerkelijke plek terechtkomt. Hij gaat volgens Automobilwoche namelijk als president aan de slag bij het Amerikaanse Nikola. Dat is een bedrijf dat wij vooral kennen van de Badger, een veelbelovende elektrische pick-up die alweer in het voorjaar van 2020 werd voorgesteld.

Opel Michael Lohscheller
Voormalig Opel-topman Michael Lohscheller

Daar is niets opmerkelijks aan, toch? Vrijwel elke fabrikant bouwt momenteel een elektrische pick-up. Nikola staat echter niet helemaal als zuiver bedrijf te boek. Kort na de aankondiging van die Badger liet Nikola weten samen te werken met General Motors. Die autogigant zou de Badger voor Nikola gaan bouwen, terwijl het ook een deel van de aandelen van het bedrijf in handen zou krijgen.

Nikola kan beresterke Badger wel vergeten

Leugens

Tot Hindenburg Research na onderzoek concludeerde dat de reputatie van het jonge Nikola gebaseerd was op leugens. Het bedrijf zou volgens de onderzoekers ‘pronken met kennis die het niet bezit’. De toenmalige topman Trevor Milton, besloot al snel z’n koffers te pakken. General Motors zag daarna af van de aandelen in het bedrijf, waarna de Badger van de baan was.

Nikola liet vorig jaar echter weten weer aan nieuwe producten te werken. Het jonge bedrijf houdt zich nu bezig met vrachtwagens, die zowel gebruikmaken van een brandstofcel én een volledig elektrische aandrijflijn. Lohscheller krijgt nu dus de taak om die ambitieuze plannen ook werkelijkheid te laten worden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.