Coen Grutters
Coen Grutters Occasions 8 apr 2023
Leestijd: 2 minuten

Deze Nissan-occasion heeft 600 pk en is omgebouwd tot offroader

Hoewel de meeste tweedehandsauto’s brave gezinswagens zijn, wordt af en toe een wel heel speciale occasion aangeboden. Zo staat nu deze rebelse Nissan GT-R te koop. Dergelijke sportwagens worden vaker te koop gezet, maar dit exemplaar is wel heel speciaal.

Het is alweer zo’n vijftien jaar geleden dat de Nissan GT-R op de markt verscheen en nog altijd wordt de performance-auto gebouwd. De GT-R kwam in navolging van de befaamde Skyline-modelreeks, waarvan de laatste, de R34, faam boekte in de Fast & Furious-films.

Omgebouwde Nissan GT-R

De JDM-liefhebber ziet dan ook direct dat er iets niet klopt aan deze occasion. De GT-R is thuis op asfalt, niet in de blubber. Toch heeft deze Nissan GT-R een offroad make-over gekregen.

(Afbeelding: AutoWereld)

Zo is deze Nissan GT-R uit 2010 verhoogd en zijn er ruige zijschermen gemonteerd. Daarnaast heeft de occasion andere banden gekregen, waarmee hij beter zijn mannetje kan staan in het terrein. Rij je tijdens het offroaden toch een van de banden aan gort, dan vind je op het dak, tussen de robuuste dakdragers, een reservewiel.

Extra verlichting

Boven het voorraam is een enorme led-bar gemonteerd en in de voorbumper is plaatsgemaakt voor twee enorme lichtunits, zoals we dat ook zagen in deze betaalbare offroad Porsche. Op deze manier kun je ook in het holst van de nacht je avonturen voortzetten.

(Afbeelding: AutoWereld)

Aan vermogen heeft deze occasion overigens geen gebrek. De 3.8-liter V6 in dit model produceert af fabriek al 485 pk. Ruim voldoende, zou je zeggen, maar niet volgens het brein achter dit monster. Het vermogen van deze Nissan GT-R, die overigens slechts 51.000 kilometer op de klok heeft, is opgekrikt tot ruim 600 pk.

(Afbeelding: AutoWereld)

Daarmee zou de offroader in 3,5 seconden van 0 naar 100 kilometer per uur moeten kunnen sprinten. Wie zijn poot stijf op het gas houdt, stopt pas bij 314 kilometer per uur met accelereren. De vraag is of je dat moet willen proberen. Wij vermoeden, gezien zijn hogere wegligging, dat de auto op die snelheid flink zal zweven.

Prijs van de occasion

Om het geheel een nog stoerdere look te geven, is de occasion voorzien van een smaak gebonden camouflagewrap. Niet je ding? Dan kun je de folie er waarschijnlijk gemakkelijk van aftrekken. Voordat je dat doet, zou de aanbieder wel graag 110.000 euro op zijn rekening zien verschijnen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.