Remco Slump
Remco Slump Nieuws 8 apr 2023
Leestijd: 2 minuten

Met deze speciale Jeep maak je alle kleine kinderen bang

Hoe zou deze zeswielige terreinwagen heten? We nemen de gok dat er vast geen ‘Regenboog Madelief 6×6 AWD’ op het typeplaatje staat. En we hebben gelijk, want bij een bolide als dit hoort natuurlijk iets agressiefs.

Trasher Mauler! Of Monster Decapitator! Of Apocalypse Hellfire! En die laatste is het dan ook. De buitenproportionele pick-up is gebaseerd op de Jeep Gladiator 6×6, die op zijn beurt weer is gebaseerd op de normale Jeep Gladiator.

Apocalypse Hellfire is een gemodificeerde Jeep

Hij is het product van Apocalypse Manufacturing, een – uiteraard – Amerikaans bedrijf dat nogal van de machonamen is. Er werken vast vrolijke types bij de firma, maar erg opgewekt klinken hun producten in ieder geval niet: Warlord, Doomsday, Sinister 6.

Eindelijk in Europa: de nieuwe Jeep Gladiator

Maar goed, wij zouden ook somber worden als we met de Hellfire de parkeergarage onder Hoog Catharijne in zouden moeten. De gemodificeerde Jeep is 6,2 meter lang en iets meer dan 2 meter hoog en breed.

Jeep Gladiator 6x6
(Afbeelding: Bringatrailer.com)

Van deze Jeep krijgen zelfs wij nachtmerries

Gelukkig heb je weinig last van hoge betonranden, want daar banjer je met die enorme terreinbanden met extreem hoge wang zo overheen. Over kleine kinderen en honden trouwens ook… als ze nog niet zijn weggerend.

Jeep Gladiator 6x6
(Afbeelding: Bringatrailer.com)

Want van de Hellfire krijgen zelfs wij nachtmerries. Apocalypse Manufacturing heeft iets verschrikkelijks geschapen. Een kruising tussen een Jeep en Bane uit The Dark Knight Rises, Megatron uit Transformers en Skeletor uit He-Man.

Vanafprijs van maar liefst 180.000 euro

Volgens de makers ligt er optioneel een 513 pk sterke 8,6-liter V8 in de Hellfire. Eentje die de ongetwijfeld niet bijster lichte pick-up in slechts 3,7 seconden naar 100 km/h slingert.

Deze Rezvani 6×6 heeft gasmaskers en schokkende handvatten

Overigens is dit exemplaar – dat te koop staat op Bringatrailer.com – niet voorzien van die krachtbron. Zijn achtcilinder is ‘maar’ 450 pk sterk. Desalniettemin is de vraagprijs stevig. Alleen voor minstens 180.000 euro krijg je de Hellfire mee.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.