Stijn Kuster
Stijn Kuster Nieuws 12 nov 2020
Leestijd: 2 minuten

Deze Rezvani 6×6 heeft gasmaskers en schokkende handvatten

Een zeswielaangedreven auto met 1300 pk en 1.340 Nm koppel klinkt stilstaand al buitenaards. Toch vond Rezvani dat alleen veel vermogen en een exorbitant uiterlijk niet genoeg waren voor haar Hercules 6×6 Military. Het merk trok daarom van allerlei gekkigheid uit de kast om een militair- en luxewagen te maken.

Het is alsof James Bond de Engelse klasse voor Amerikaans extremisme heeft ingeruild. Met een rookgordijn, kogelwerend glas, gasmaskers, antidiefstal handvatten met elektroshock, thermisch nachtzichtsysteem en ga zo maar door.

Instapmodel

Het instapmodel is al van veel van deze features voorzien, maar mist bijvoorbeeld een bulletproof koets, die de Military Edition wel heeft. Ook heeft de ‘goedkoopste’ variant geen 1.300 pk, maar een 285 pk sterke 3.6-liter V6. Deze is te bestellen vanaf 225.000 dollar (USA). Daarnaast wordt er – voor een meerprijs van 40.000 dollar – een 500 pk 6.4-liter V8 geleverd. Voor de 1.300 pk-variant moet 249.000 dollar extra worden bijgelegd.

Rezvani Hercules 6x6 Military
Rezvani Hercules 6×6 Military

Ideale daily

Het 6,2 meter lange gebouw op wielen is volgens Rezvani prima dagelijks vervoer. “Het is comfortabel en praktisch genoeg”, aldus de Amerikanen. En dat snappen we omdat we weten dat in Amerika de wegen – over het algemeen – beter ingericht zijn op grote voertuigen. We nodigen de Amerikanen bij deze uit om hun skills te tonen en dit bakbeest door downtown Amsterdam te manoeuvreren.

De Tank

Dit is niet de eerste opzienbarende bolide van het merk. Zo produceert het merk ook een 1000 pk-terreinwagen. Dit model, met de naam ‘Tank”, is door zijn 4×4-techniek en gigantische offroadbanden een serieus capabele offroader. Met 1.180 Nm aan koppel uit het 6.2 liter grote Dogde Demon motorblok sleurt de V8 je makkelijk door het terrein heen.

Rezvani Tank
Rezvani Tank

Beast

Maar Rezvani heeft niet alleen pick-ups en trucks gebouwd, in 2014 kwam het merk op de proppen met een model dat zij de ‘Beast’ noemen. En nee, dan hebben we het niet over de presidentiële limo van Trump (en binnenkort Biden) maar over een bloedsnelle sportwagen. Met een lichtgewicht body – gebaseerd op een Ariel Atom – woog de Beast slechts 748 kg en dat met 500 pk onder de kap! Dit vermogen kwam uit een een 2,4 Honda Civic Type-R motor met super- en turbocharger. Deze viercilinder is gekoppeld aan een handbak of sequentiële versnellingsbak met zes verzetten. In slechts 2,7 seconden trekt de Beast naar de 100 km/u, het versnellen stopt pas bij een snelheid van 265 km/u.

Rezvani Beast
Rezvani Beast

De tijd van sportwagens lijkt Rezvani achter zich te laten, met enkel nog extreme terreinbeulen in het gamma.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.