Stijn Kuster
Stijn Kuster Occasions 19 feb 2023
Leestijd: 2 minuten

Nederlandse overheid verkoopt Porsche Taycan Turbo S

Jaarlijks neemt de overheid om tal van redenen auto’s in beslag. Deze occasions en oude dienstvoertuigen, worden vervolgens verkocht door het Ministerie van Financiën. Hoe dit exact in zijn werk gaat, laat Autovisie in deze reportage zien. Ditmaal staat er wel een leuke auto te koop: Porsche Taycan Turbo S.

Via de site van de overheid kun je bieden op de auto. Bied je het hoogste bedrag, dan kun je de auto ophalen. Dit bedrag is overigens niet wat je uiteindelijk moet neerleggen voor jouw verse bolide. Bovenop je bieding komt nog 15 procent ‘opgeld’

Elektrische auto bij de Nederlandse overheid

Een elektrische auto bij die door de Nederlandse overheid wordt verkocht, dat zien we nog niet vaak. Een Porsche Taycan is daarentegen niet heel uniek meer. Het exemplaar bij Domeinen Roerende Zaken is een Turbo S, de krachtigste versie.

Porsche Taycan Turbo S, overheid, Domeinen Roerende Zaken
De gevonden occasion bij de overheid. (Afbeelding: DRZ)

De elektrische auto heeft twee motoren, een op de voor- en een op de achteras. Samen zijn deze goed voor een maximaal vermogen van 761 pk en 1.050 Nm aan koppel. Vanuit stilstand sprint de EV naar 100 kilometer per uur in 2,8 seconden. De topsnelheid is begrensd op 260 kilometer per uur.

Porsche Taycan Turbo S, overheid, Domeinen Roerende Zaken
(Afbeelding: DRZ)

De Porsche Taycan Turbo S heeft een accupakket met een capaciteit van 93,4 kWh. Hiermee kan je volgens WLTP zo’ 412 kilometer rijden. Door een 800-volt boordnet kan je tot 270 kW laden.

Over het circuit

Autovisie reed in 2020 met dezelfde Porsche Taycan Turbo S als nu te koop staat bij de overheid over het circuit van Assen. In onderstaande video zie je hoe bizar snel de EV oprekt en een ronde aflegt.

Porsche Taycan Turbo S bij de Nederlandse overheid

De Porsche Taycan Turbo S bij de overheid heeft 44.583 kilometer op de teller staan en komt uit 2020. Het panoramadak is kapot, reparatie hieraan kun je alvast bij je bod incalculeren. Klik hier voor de advertentie.

Porsche Taycan Turbo S, overheid, Domeinen Roerende Zaken
(Afbeelding: DRZ)

Nederlandse overheid verkoopt gloednieuwe Porsche 911 Turbo S

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.