Coen Grutters
Coen Grutters Occasions 12 jun 2023
Leestijd: 2 minuten

De goedkoopste Honda S2000-occasion is verrassend betaalbaar

De Honda S2000 durven wij wel als future classic te bestempelen. Collega Peter Hilhorst noemt de achterwielaangedreven Japanner zelfs een meesterwerk. Niet vreemd dus dat tweedehands exemplaren de laatste jaren behoorlijk in prijs zijn gestegen. Wij vonden echter een Honda S2000-occasion die nog verrassend betaalbaar is.

Voor degenen die minder bekend zijn met het model: De Honda S2000 is tussen 1999 en 2009 geproduceerd als sportieve roadster met een bijzonder motorblok. Onder de lange motorkap tref je namelijk een 2,0-liter viercilinder met 240 pk die tot 9.000 toeren per minuut kan gaan. Hilhorst noemde de vierpitter in deze aflevering van Peters Proefrit een echte racemotor. Het is dan ook een geliefde occasion.

Goedkoopste Honda S2000-occasion van Nederland

Zeker na zijn knalroze gastrol in de Fast & Furious-filmreeks steeg de Honda S2000 in populariteit. Voor een degelijke occasion betaal je vandaag de dag al gauw zo’n 20.000 tot zelfs meer dan 30.000 euro. Des te opvallender is het dat dit exemplaar te koop staat voor een schamele 10.950 euro.

Dat heeft natuurlijk een reden. In het geval van deze Honda S2000 is een tellerstand van bijna 333.000 kilometer af te lezen, wat veel kopers zal afschrikken. Daarnaast oogt de occasion uit het jaar 2000 –  zoals veel populaire JDM-auto’s – niet meer origineel, wat een afknapper is voor puristen. Denk daarbij aan de spoorverbreders die lijken te zijn gemonteerd (of in ieder geval wielen met een lage ET-waarde), camber plates en een verlagingsset.

Rechtsgestuurd

De auto is in 2009 geïmporteerd, waardoor het stuur aan de rechterkant zit in deze Honda S2000. Dat is iets waar je als koper mee zult moeten leven. Hoewel slagboompaaltjes en een rondje door de drive-through een nachtmerrie zijn met een rechtsgestuurde auto, went het rijden ermee snel.

De achterwielaangedreven Honda S2000 heeft dan ook wat liefde nodig. De optische staat van het VTEC-blok nodigt nu namelijk nog niet uit om de motorkap triomfantelijk te openen tijdens je eerste car meet met deze occasion. Het is misschien niet meer moeders mooiste, maar momenteel wel moeders goedkoopste Honda S2000-occasion.

 

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.