Coen Grutters
Coen Grutters Occasions 7 apr 2023
Leestijd: 2 minuten

Er is één Ford-occasion nog duurder dan deze GT van bijna 600.000 euro

De Ford GT, geïnspireerd op de iconische GT40 uit de jaren ’60, is een begeerlijke auto voor veel liefhebbers. Helaas zijn ze flink aan de prijs. Zo ook deze occasion uit 2006. Toch is het niet de duurste Ford die op de tweedehandsmarkt wordt aangeboden.

De Ford GT40 boekte faam nadat het eind jaren ’60 viermaal achtereen de 24 Uur van Le Mans won. Als hommage creëerde Ford begin deze eeuw de Ford GT. Achterin de lage supercar plaatste de autobouwer een 5,4-liter V8 die maar liefst 550 pk produceerde.

Speciale versie

De eerste generatie Ford GT is een exclusieve sportwagen, zeker in Europa. Van dit model zijn iets meer dan 4.000 gebouwd, waarvan slechts 101 exemplaren voor Europese bodem bestemd waren. De op één na duurste Ford-occasion is echter nóg zeldzamer.

Het gaat namelijk om een Ford GTX1, een cabrioversie van de GT. Hij was bedoeld als nekkendraaier voor de SEMA-autoshow van 2005. Daar genereerde de dakloze GT blijkbaar genoeg animo om – op kleine schaal – in productie te gaan. Het was Genaddi Design Group dat het project op zich nam.

Uiterst zeldzame Ford GT-occasion te koop

Het plan was om 500 GTX1-exemplaren te bouwen, maar zover is het nooit gekomen. Nadat de 38ste Ford GTX1 van de band rolde, stopte de productie. Eén van die 38 exemplaren staat nu dus te koop. Op de teller van de handgeschakelde Ford staat 6.760 mijl, omgerekend 10.879 kilometer.

Bij de advertentie staat dat de wagen 710 pk zou hebben, wat doet vermoeden dat de zeldzame occasion behoorlijk getuned is met een Ford Perfomance-upgrade. Of dit klopt is niet zeker. Wat wel zeker is, is dat de aanbieder er 569.000 euro voor wil hebben.

De duurste Ford-occasion van Nederland

Ondanks dat gigantische prijskaartje, is het niet de duurste Ford-occasion van ons land. Die eer gaat naar zijn opvolger. In Woerden staat namelijk ook een Ford GT van de tweede generatie te koop.

De occasion komt uit 2018 en heeft slechts 1.412 kilometer achter de kiezen. Dit model geeft weer hoe Ford tweemaal op rij een moderne interpretatie van de klassieke GT40 heeft weten te maken, zonder afbreuk te doen aan het schitterende ontwerp.

Achter in het eerbetoon aan de GT40 vind je nu twee cilinders minder. De tweede generatie van de Ford GT wordt aangedreven door een 3,5-liter V6 met 657 pk. Daarmee sprint de GT in 3,2 seconden van 0 naar 100 kilometer per uur en weet hij een topsnelheid van bijna 350 kilometer per uur te bereiken. Voor al dit moois vraagt de aanbieder zo’n 900.000 euro. Daarmee behoort deze Ford GT-occasion niet eens bij de duurste tweedehandsauto’s van Nederland.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.