Coen Grutters
Coen Grutters Extra 7 apr 2023
Leestijd: 2 minuten

Wat te doen tijdens Pasen: 5 tips voor autoliefhebbers

Er staat een lekker lang paasweekend voor de boeg. Hoewel er soms niets gaat boven een beetje luieren, kan de verveling al gauw toeslaan. Daarom volgen hier vijf tips om Pasen door te komen als autoliefhebber.

Uiteraard kun je je het hele paasweekend vermaken op onze site, maar we bieden je ook graag een paar actievere opties tijdens Pasen. Met deze activiteiten ben jij als autoliefhebber helemaal in je sas.

Vijf tips om Pasen door te komen

Zo zijn er tijdens Pasen meerdere auto-evenementen die op verschillende niches inspelen. Daarmee wordt de behoefte van elke autoliefhebber vervuld. Verder hebben we ook een aantal gratis activiteiten bedacht.

1. Bezoek de International Amsterdam Motor Show 2023

Van 6 tot en met 10 april bezoek je in de RAI Amsterdam een van de gaafste autoshows van ons land: de International Amsterdam Motor Show 2023. Dit is het ultieme event voor liefhebbers van ronkende motoren, want van de 350 showauto’s is er slechts één elektrisch. Dat is de klassieke Porsche 911 van Zero Classics.

Wat te doen pasen activiteiten IAMS
(Afbeelding: IAMS)

Volwassenen betalen 37,50 per persoon. Kom je met z’n tweeën, dan krijg je het tweede kaartje voor de helft. Ook kinderen betalen veel minder entree.

2. Geef je auto een grondige poetsbeurt

Tijdens Pasen lijkt het weer acceptabel genoeg om buiten tijd door te brengen. Dat biedt de gelegenheid je garageprinsesje eens goed in het sop te zetten.

Wat te doen pasen activiteiten 2
(Afbeelding: Unsplash)

Pak tijdens het paasweekend de kans om je auto tot het kleinste detail te boenen. Een uitvoerige poetsbeurt, waarna alle spaken, deurhendels en ventilatorroostertjes weer blinken, geeft ontzettend veel voldoening.

3. Houd een fotoshoot met je auto

Ben je daarna nog altijd verveeld? Rijd je sprankelende bolide dan naar een mooie locatie, om daar een fotoshoot te houden. Fotograferen een ontzettend vermakelijke bezigheid, zeker als je eigen pracht en praal als model fungeert. Bovendien levert het misschien nog mooie muurdecoratie op die de geschilderde eitjes en plastic kuikens na Pasen kan vervangen.

4. Bezoek het Noord-Hollands Oldtimerfestival

Speciaal voor de liefhebbers van klassieke wagens: het Noord-Hollands Oldtimerfestival. Tijdens Pasen kun je in Venhuizen door maar liefst acht hallen vol oldtimers struinen.

Wat te doen pasen activiteiten
(Afbeelding: Noord-Hollands Oldtimerfestival)

De auto’s die je hier vindt hebben heel wisselende bouwjaren. Van de jaren ’80 tot helemaal terug naar 1920. Verder vind je op het evenement zelfs allerlei kraampjes waar tweedehands autoprullaria wordt verkocht. Volwassenen betalen 12 euro entree, jongeren 6 euro en kinderen tot en met 12 jaar mogen gratis mee. Een leuk en betaalbaar uitje dus.

5. Ga simracen tijdens Pasen

Zoek je iets meer actie? Ga dan lekker simracen. In verschillende steden kun je het in professionele racesimulators opnemen tegen je vrienden.

Wat te doen pasen activiteiten
(Afbeelding: Racesquare Zwolle)

Uiteraard kun je ook thuis Max Verstappen uithangen. Dan heb je wel een simulator nodig. Misschien is deze F1-simulator wel iets voor je, al kost die net zo veel als een hagelnieuwe BMW M2. Misschien kun je op de tweedehandsmarkt van het Noord-Hollands Oldtimerfestival wel een gebruikt racestuurtje op de kop tikken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.