Coen Grutters
Coen Grutters Occasions 22 mrt 2023
Leestijd: 3 minuten

Dit zijn de 3 duurste occasions van Nederland

Wie goedkoop auto wil rijden, doet er goed aan op de tweedehandsautomarkt te kijken. Toch zijn niet alle occasions spotgoedkoop, zo blijkt uit dit lijstje met de drie duurste tweedehandsauto’s van Nederland.

Voor de meeste auto’s geldt dat zodra je de showroom uitrijdt, je direct duizenden euro’s armer door de afschrijving. Maar niet bij alle auto’s gaat de kop eraf wanneer ze bij de dealer vertrekken. Sommige wagens worden juist méér waard, zo bewijst de nummer één op deze lijst.

Duurste occasions van Nederland

Om de duurste tweedehandsjes van Nederland te vinden, brachten we een bezoekje aan Gaspedaal.nl, waar ruim 290.000 occasions te koop staan. Hieronder vind je de drie allerduurste.

3. Aston Martin Vantage AMR Pro (2018) – 1.329.950 euro

Deze Aston Martin is niet zomaar een Vantage. Dit is een hoogst exclusieve AMR Pro-versie waar er wereldwijd slechts zeven van zijn gemaakt.

duurste occasions occasion Nederland 7
(Afbeelding: Autobedrijf Bernards Exclusives B.V.)

Het behoeft geen uitleg wat deze Vantage zo speciaal maakt. Mocht het je niet opvallen: de normale Vantage kwam niet met die gigantische achtervleugel, racestuur en kuipstoelen. Dat kan toch niet straatlegaal zijn? Klopt, je mag er niet mee de weg op. Daarmee is het een uitzonderlijk duur speeltje.

duurste occasions occasion Nederland
(Afbeelding: Autobedrijf Bernards Exclusives B.V.)

Dit circuitwapen heeft een 4.0-liter V8 met 510 pk. Hoewel alle aerodynamische frutseltjes downforce moeten genereren, behaalt de exclusieve occasion nog altijd een topsnelheid van 314 kilometer per uur.

2. Bugatti Veyron (2006) – 1.350.000 euro

De Bugatti Veyron, wie kent hem niet. De eerste productieauto die sneller kon dan 400 kilometer per uur. Het was overigens niet alleen de snelste, maar destijds ook de duurste sportwagen ter wereld. In 2006 moest je zo’n 1,8 miljoen euro betalen.

duurste occasions occasion Nederland 7
(Afbeelding: Classic Youngtimers Consultancy)

Dat de auto al 17 jaar oud is, zie je er niet aan af. De niet-kenners kunnen hem misschien niet eens onderscheiden van de modernere Bugatti Chiron, waarvan de laatste recent voor een recordbedrag onder de hamer ging. Daarnaast koos Bugatti er destijds voor geen beeldschermen in het interieur te plaatsen, zodat de auto niet te snel zou verouderen. Daaraan zie je vaak als eerste dat een auto niet de modernste meer is.

duurste occasions occasion Nederland 7
(Afbeelding: Classic Youngtimers Consultancy)

De Veyron heeft een 8.0-liter W16. Dat lees je goed, een zestiencilinder. Dit gigantische blok levert 1001 pk. Wie denkt dat deze dure wagen als goedkope occasion een tweede leven leidt, komt bedrogen uit. Voor deze uit Duitsland geïmporteerde Bugatti Veyron met 12.000 kilometer op de klok betaal je nog altijd een vermogen.

1. Porsche 918 Spyder (2015) – 1.489.950 euro

En dan nu de allerduurste occasion van Nederland: deze Porsche 918 Spyder uit 2015. Van de 918 zijn – hoe toepasselijk – 918 exemplaren gebouwd. Deze werden geleverd met een 4.6-liter V8.

duurste occasions occasion Nederland 7
(Afbeelding: Autobedrijf Bernards Exclusives B.V.)

Daarnaast werd de plug-in hybride ondersteund door een elektromotor. Bij elkaar leverden deze motoren maar liefst 875 pk en zelfs 1.280 Nm koppel. Al dit vermogen lanceert je in 2,5 seconden van 0 naar 100 kilometer per uur.

duurste occasions occasion Nederland
(Afbeelding: Autobedrijf Bernards Exclusives B.V.)

Voor een nieuwe 918 Spyder betaalde je in 2015 minimaal zo’n 780.000 euro. Inmiddels moet je voor dit tweedehandsje bijna het dubbele neertellen.

De goedkoopste tweedehands Ferrari

Ligt deze Duitse schoonheid een tikkeltje boven budget, geen zorgen, eerder schreven we namelijk over de goedkoopste tweedehands Ferrari van Nederland.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.