Coen Grutters
Coen Grutters Occasions 13 feb 2023
Leestijd: 2 minuten

Dit is de goedkoopste Ferrari die je nu op Marktplaats koopt

Veel autoliefhebbers dromen ervan ooit een Ferrari te bezitten. De meesten zullen het echter moeten doen met een Ferrari-rode Fiat. Toch is Ferrari-eigenaar worden niet zo onhaalbaar als het lijkt. De goedkoopste die momenteel in Nederland te koop staat, is namelijk verrassend betaalbaar.

Over het algemeen kosten exotische supercars klauwen met geld. Recent nog werd ‘s werelds laatste Bugatti Chiron voor een recordbedrag geveild. We spreken dan over meerdere miljoenen. Het is dan ook een aangename verrassing dat er op dit moment een échte Ferrari te koop staat voor hetzelfde bedrag als een nieuwe Volkswagen Golf.

Echte Ferrari op Marktplaats

We hebben het dan niet over een dure fiets van het automerk of over een schaalmodel, maar over the real deal: een werkende Ferrari met goed klinkende achtcilinder. En dat voor nog geen 40.000 euro. Uiteraard hoef je voor dat geld geen LaFerrari of F40 te verwachten. Nee, je zal het moeten doen met de minder geliefde Mondial. Critici menen dat dit model pit mist. Ons gaat het vooral om het gele logootje op de neus.

Goedkoopste Ferrari Marktplaats Mondial
(Afbeelding: Marktplaats)

Op Marktplaats staat dit exemplaar te koop. De volbloed heeft een kleine 73.000 kilometer op de teller staan. Zoals het hoort ligt de V8 achterin. Met zijn 2.9-liter is het wel een klein achtcilindertje. Toen de Ferrari in 1983 uit de Italiaanse fabriek rolde, leverde het motorblok een bescheiden 235 pk. De vraag is hoeveel van die paarden nu nog steigeren.

Wat kun je verder verwachten van deze veertig jaar oude Ferrari? Niet heel veel. De auto heeft elektrische ramen, elektrische spiegels en airconditioning. Dat vind je tegenwoordig ook in een simpele Kia. Het verschil is dat die Kia geen kekke retrovelgen heeft. Daarnaast is de typische Ferrari-schakelpook reden genoeg om je bankrekening te plunderen en deze Mondial te adopteren.

Deze occasion wil je: een betaalbare Ferrari Mondial Quattrovalvole

Vind je 235 pk te weinig? Dan heb je geluk. Er staat in Nederland namelijk een andere Mondial te koop met een 3.2-liter V8 en maar liefst 271 pk. Bovendien is dit exemplaar nóg goedkoper. Het scheelt slechts een paar honderd euro, maar de staat lijkt wel iets beter te zijn. Het enige nadeel is dat deze wagen bijna 190.000 kilometer op de klok heeft. Misschien is een Ferrari-rode Fiat dan toch zo slecht nog niet.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.