Tijanni van Groeningen
Tijanni van Groeningen Occasions 15 jul 2022
Leestijd: 2 minuten

Nederlandse overheid verkoopt Ford Bronco met panterprint

Jaarlijks neemt de overheid om tal van redenen auto’s in beslag. Deze en oude dienstvoertuigen, worden vervolgens verkocht door het ministerie van Financiën. Hoe dit exact in zijn werk gaat, laat Autovisie in deze reportage zien.

Ditmaal staan er een rasechte Ford Bronco te koop. Via de site van de overheid kun je bieden op de auto. Bied je het hoogste bedrag, dan kun je de auto ophalen. Dit bedrag is overigens niet wat je uiteindelijk moet neerleggen voor je kersverse bolide. Bovenop je bieding komt nog 15 procent ‘opgeld’.

Tweede of derde generatie Ford Bronco?

De desbetreffende Bronco is een import en werd in 2002 in Nederland geregistreerd. Hij heeft slechts 113.000 kilometer op de teller, maar houd er dus rekening mee dat de auto geen NAP heeft.

Ford Bronco
(Afbeelding: DRZ)

De Bronco in kwestie komt uit modeljaar 1983 volgens de RDW-kentekencheck. Dat zou betekenen dat het gaat om een tweede generatie Ford Bronco. Hij heeft echter de neus van een derde generatie Bronco met de knipperlichten naast de koplampen. Dit model werd geproduceerd vanaf 1986. Wat zeker is, is dat de auto beschikt over een V8 krachtbron, die volgens de RDW 120 pk levert.

Geen diesel of benzine

Deze Ford Bronco heeft een LPG-installatie waardoor je je geen druk hoeft te maken over de schrikbarende benzineprijzen – wel over hoe vaak je naar het tankstation moet rijden. Daarbij wordt de auto vanaf volgend jaar beschouwd als oldtimer, wat betekent dat je geen wegenbelasting hoef te betalen.

Ford Bronco
(Afbeelding: DRZ)

Dit alles zorgt ervoor dat rijden in de Bronco wel eens bijzonder voordelig uit kan pakken.

Verzorgd interieur

Voor een bijna 40 jaar oude import-Amerikaan ziet de Ford Bronco er degelijk uit. Er is zowel van binnen als van buiten geen ernstige schade te zien. Wel zit er wat oppervlakkig roest aan de onderzijde van de auto. Houd wel rekening met het feit dat de bestickering van de vorige eigenaar er nog op zit. Het was immers een bedrijfsauto.

Wat wellicht ook niet voor iedereen weggelegd is, zijn de panterprint vloermatten die zowel onder de passagiers- als de bestuurdersstoel liggen. Daar blijft het overigens niet bij want ook de volledig laadruimte is bedekt in het opvallende motief.

Ford Bronco in uw garage

In 2015 had Autovisie een Ford Bronco in de rubriek ‘Uw Garage’. Bekijk de onderstaande video met als onderwerp een eerste generatie Bronco uit 1970.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.