Sjors ten Tije
Sjors ten Tije Occasions 24 jun 2021
Leestijd: 3 minuten

Drie stijlvolle Alfa Romeo’s voor minder dan 5000 euro

Deze week kwam het nieuws naar buiten dat ook Alfa Romeo op de retrotour gaat en mogelijk echt een moderne GTV gaat maken. Daar hoef je natuurlijk niet op de wachten, want de occasionmarkt zit vol met betaalbare én stijlvolle auto’s van het geliefde Italiaanse merk. We presenteren er drie.

Alfa Romeo GTV 1.8 16V Twin Spark – 4900 euro

En dan beginnen we natuurlijk ook bij die GTV, die fraai gelijnde sportcoupé uit de jaren 90. Op Gaspedaal.nl vinden we maar liefst 16 occasions die voor minder dan 5000 euro worden aangeboden. Zoals deze fraaie blauwe van de eerste generatie, die voor 4900 euro te koop staat in Doornspijk. Laat je echter niet zomaar verblinden door de optische schoonheid van zo’n Alfa Romeo GTV, want wie een te goedkope auto met een onduidelijke onderhoudshistorie koopt, kan aan de beurt zijn.

Alfa Romeo 156 GTA bracht de glans (even) terug

Controleer roestige veerschotels op de achteras en kijk of de draagarmen versleten zijn, dat zijn bekende kwalen. Let ook goed op functionerende elektronica, want ook dat is niet vanzelfsprekend bij een GTV. Waar mogelijk, controleer op overmatig olieverbruik. Dat kan bij een GTV ernstige vormen aannemen. Meer lezen over de GTV als occasion? Klik dan op onderstaande link.

Koopwijzer: occasion Alfa Romeo GTV/ Spider

Alfa Romeo 75 1.8 – 2950 euro

Liever een Alfa Romeo uit een oudere periode en het scherpe en hoekige lijnenspel uit de jaren 80? Denk dan eens aan een 75. Let op: mooie en unieke exemplaren (die er veel waren) zijn erg kostbaar, maar een reguliere variant kan soms erg betaalbaar zijn. Daar is dit exemplaar een voorbeeld van. Het gaat om een sedan uit 1991 met Belgische papieren, die slechts 105.000 kilometer op de teller heeft staan en voor 2950 euro wordt aangeboden in het Friese Drachten.

Daar koop je natuurlijk geen nieuwe en perfecte auto voor, want aan deze occasion moet nog wel wat gebeuren. De verkoper meldt dat er wat hagelschade is en dat er bekende Alfa-kwaaltjes zijn: de wielkastranden zijn niet mooi. Ook de remmen moeten worden nagelopen, maar we adviseren sowieso om zo’n betaalbare 75 helemaal na te kijken. Let dus op roest, maar kijk opnieuw goed naar de elektronica die niet vrij van fouten is. Alles over de aandachtspunten van de Alfa Romeo 75 lees je via onderstaande link.

Koopwijzer: occasion Alfa Romeo 75 (1985-1992)

Alfa Romeo 166 2.5 V6 24V – 4250 euro

Zoek je een statige, stijlvolle en betaalbare sedan, kijk dan eens naar een Alfa Romeo 166. Nieuw was het niet een auto die marktaandeel wist op te eisen, maar de 166 is wél een sedan die goed rijdt, smakelijke motoren heeft én goed is afgewerkt. Vandaag de dag rijd je ‘m al met gemak voor minder dan vijf mille, want op Gaspedaal.nl vinden we 17 occasions die je voor dat bedrag kunt kopen. Ons oog valt op deze stijlvolle 166 (van de mooiere en eerste generatie) mét 2,5-liter V6, die voor 4250 euro in Veenendaal te koop staat.

Alfa Romeo 166

Opnieuw koop je niet een perfecte auto, want ook de 166 heeft zo z’n mankementen. Zo zijn de wielen van dit exemplaar al gecorrodeerd, dus een ander net setje wielen is gewenst. Let bij een 166 opnieuw op roest op de bodemplaat en op de achterzijde van de dorpels. De motoren in de 166 zijn heerlijk, maar let bij de V6’en wel op overmatig olieverbruik. Zuinig zijn ze bovendien allerminst, maar gelukkig heeft deze occasion een handbak waarmee je nog relatief zuinig kunt rijden. Wil je alles weten over aandachtspunten bij een Alfa Romeo 166, kom dan dit weekend even terug naar Autovisie.nl, want dan plaatsen we de Koopwijzer voor deze Italiaanse schoonheid.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.