Stijn Kuster
Stijn Kuster Occasions 8 sep 2022
Leestijd: 2 minuten

Deze occasion wil je: Audi Coupé GT Gold Edition

Autovisie is altijd op zoek naar occasions voor de liefhebber en spit daarom de lijsten van verkoopsite Gaspedaal.nl door. Ditmaal vonden we een Audi Coupé GT Gold Edition.

Audi kwam in 1980 op de proppen met een Coupé. De auto maakt gebruik van de techniek van de Audi 80 en deelt zijn koetswerk met de Audi Quattro. Autovisie reed in 1984 met de coupé.

Rijden met de Audi Coupé GT

“De Audi Coupe GT, zoals de volledige naam luidt, is natuurlijk al langer bekend, maar nu is dan ook de voorzijde aangepast aan de huidige 80/ 90 trend en zijn ook nog andere aerodynamische verbeteringen aangebracht.”

Een verbeterde motor

“Zo heeft de Audi een forse achterspoiler en verbrede dorpelprofielen. De wagen wordt aangeboden met de 2,2 liter vijfcilinder die goed is voor 100 kW (136 pk). Het is duidelijk dat de wagen daar zeer, zeer rap mee is. De topsnelheid bedraagt om en nabij 200 km/h (de snelheidsmeter wijst soms zelfs meer dan 210 km/h aan) en de acceleratie van nul tot honderd neemt slechts 8,6 seconden in beslag.”

Audi Coupé GT, occasion
(Afbeelding: AutoTrack)

“De motor van de Audi is dan ook gewijzigd. De boring van de cilinders is vergroot van 79,5 tot 81 mm, zodat de inhoud nu op totaal 2226 cm3 is gekomen. De K-Jetronic sluit de brandstoftoevoer nu bij afremmen op de motor volledig af. Het draaimoment van de motor steeg eveneens aanzienlijk en bedraagt nu 186 Nm bij 3500 omwentelingen.”

Deze occasion wil je: Mercedes-Benz 600 SEL V12, ‘de beste van de aardbol’

“Het interieur ademt een sportieve sfeer uit. In de middenconsole zijn drie extra meters opgenomen (oliedruk, olietemperatuur en voltmeter), terwijl het dashboard op dezelfde manier is opgebouwd als bij de 80 en 90 modellen. De wegligging van de wagen is vrijwel hetzelfde gebleven. Makkelijk te rijden en zonder lastige trekjes.”

Audi Coupé GT Gold Edition occasion

Autovisie vindt zo’n Audi Coupé uit 1986 in een speciale Gold Edition. De auto heeft 122.677 kilometer op de teller staan en een vraagprijs van nog geen 15 mille.

(Afbeelding: AutoTrack)
Audi Coupé GT, occasion
(Afbeelding: AutoTrack)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.