Stijn Kuster
Stijn Kuster Occasions 30 aug 2022
Leestijd: 2 minuten

Deze occasion wil je: Alfa Romeo 1750 Berlina

Autovisie is altijd op zoek naar occasions voor de liefhebber en spit daarom de lijsten van verkoopsite Gaspedaal.nl door. Ditmaal vonden we een Alfa Romeo 1750 Berlina.

Voor de wel-ingelichte Aflist mag de onnavolgbare naamgeving die het merk jarenlang hanteerde, geen enkel probleem zijn. Een leek zal er echter maar weinig chocola van kunnen maken. Daardoor groeiden bepaalde carrosserieaanduidingen in de volksmond uit tot roepnaam. Zo ook in het geval van de Alfa Romeo Berlina.

Een prachtige Italiaanse occasion

Als verzamelnaam van de coupés wordt vaak de naam van ontwerper Bertone gebruikt, bij de Spider wordt de carrosserievorm op een gegeven moment zelfs de officiële typenaam. Neem je de motorklasse als uitgangspunt (aan de hand waarvan vroeger in Italië de hoogte van de wegenbelasting werd bepaald) dan wordt het al iets overzichtelijker.

Alfa Romeo Berlina 1750, occasion
(Afbeelding: AutoTrack)

De 1750 is bijvoorbeeld verkrijgbaar als Berlina, GTV coupé en Spider. Maar niet als Giulia (die wel een eigen modelnaam heeft…), deze heeft alleen beschikking over de 1300- en 1600-motoren. De 1750 is bij de sedans voorbehouden aan de grootste variant die sinds 1968 op de markt is.

Alfa Romeo 1750 Berlina weinig meer dan een verlengde Giulia

Feitelijk is het weinig meer dan een verlengde Giulia met strakker gemodelleerd plaatwerk, ontworpen door… Bertone.

Deze occasion wil je: Sunbeam Alpine, de eerste James Bond-auto

Om het nog ingewikkelder te maken verandert de 1750-reeks vanaf 1971 in 2000, als de Berlina (en enkele andere carrosserievormen) wordt voorzien van de nieuwe tweeliterversie van Alfa’s beroemde dubbelnokker.

Alfa Romeo 1750 Berlina als occasion

Autovisie vindt een Alfa Romeo 1750 Berlina als occasion. De auto komt van origine uit Italië en is afgelopen februari naar Nederland ingevoerd.

Alfa Romeo Berlina 1750, occasion
(Afbeelding: AutoTrack)

De 1,8-liter viercilinder levert een vermogen van 113 pk en heeft volgens de kilometerteller nog geen 44 duizend kilometer ervaring. Dit terwijl de auto al meer dan 50 jaar oud is.

Alfa Romeo Berlina 1750, occasion
(Afbeelding: AutoTrack)

De Alfa Romeo 1750 Berlina heeft wat gebruikssporen, maar staat er voor zijn leeftijd nog knap bij. De verkoper vraagt net geen 20 mille voor de occasion.

Niet elke Alfa Romeo-occasion staat er zo knap bij

Hoewel deze 1750 Berlina er nog knap bijstaat, is niet elke occasion in zo’n goede staat. Richard Overdevest kocht een Alfa Romeo Junior Zagato uit 1970 waar anderen geen heil meer in zagen. Het kostte hem twee jaar om zijn Italiaan weer netjes te maken.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.